MENIU

Incredibil! În țara asta se vânează MAIMUȚE

Autorităţile dintr-un district din Java, în centrul Indoneziei, au mobilizat armata, poliţia şi vânătorii locali pentru a lupta împotriva înmulţirii macacilor care afectează culturile şi îi atacă pe săteni, autorizându-i pe aceştia să tragă asupra maimuţelor sălbatice, a anunţat vineri un responsabil citat de AFP.

Zeci de oameni înarmaţi, printre care soldaţi, poliţişti şi vânători patrulează în satele din districtul Boyolali, din centrul Java, pentru a-i găsi pe macacii care fură din culturile sătenilor, scrie Agerpres.

"În condiţiile în care există o invazie a sute de maimuţe, autorizăm cluburile de tir să participe la rezolvarea acestei probleme vânându-le", a declarat pentru AFP şeful acestui district, Seno Samodro.

Autorităţile au încercat alte metode precum stropirea unei maimuţe prinse cu vopsea. Odată eliberată, maimuţa pătată cu vopsea este respinsă de membrii grupului din care face parte şi moare. Dar această metodă care poate reduce populaţia de macaci pe termen lung s-a dovedit a fi prea lentă şi ineficientă, a subliniat Samodro.

Macacii fură fructe şi cereale de pe plantaţii şi au muşcat unsprezece persoane de la începutul anului.

Sezonul secetos din Indonezia a dus la penurii alimentare în rândul populaţiei maimuţelor care trăiesc în pădure, obligându-le să prăduiască culturile.

O asociaţie a vânătorilor a anunţat că a trimis circa zece persoane pe zi pentru a întări patrulele în sate.

Unul dintre vânători a explicat AFP că vânătoarea de macaci nu este în realitate uşoară. Uneori vânătorii reperează macacii de la distanţă, dar localnicii îi alungă cu beţe de bambus şi vânătorii nu reuşesc să-i împuşte.

Mai multe articole despre:
Java Indonezia oameni maimuţe mamca oameni inarmati