MENIU

INCIDENT la protestul mut de la Sibiu. Gest INEXPLICABIL al unui şofer - FOTO & VIDEO

Șoferul acuzat de protestatari că a provocat incidentul din fața sediul PSD a ajuns la Inspectoratul de Poliție al Județului și dă declarații la această oră. Bărbatul are 50 de ani și este domiciliat în Sibiu.

UPDATE: Din primele informații oferite de reprezentanții IPJ Sibiu, se pare că bărbatul nu va depune plângere împotriva celui care i-a lovit mașina, la fel cum nici protestatarii nu au depus plângere împotriva lui, până la această oră. ”Concomitent se desfășoară acțiuni de identificare a celorlalte persoane implicate în incident”, au declarat reprezentanții IPJ Sibiu pentru Turnul Sfatului.

Flashmob-ul cu numărul 10 din fața sediului PSD s-a lăsat cu un incident, joi. După cele 15 minute de liniște, spiritele s-au încins în momentul în care o mașină a vrut să iasă din Piața Huet. Protestatarii au acuzat șoferul că a accelerat și a încercat să dea peste ei. Unii dintre oamenii prezenți acolo au lovit mașina și au acuzat jandarmii că nu au intervenit.

Tema de astăzi a flashmob-ului a fost „Un pas în față”, iar la finalul celor 15 minute cei 240 de protestatari au făcut un pas mare în față, spre sediul PSD. În acest fel, calea de acces a mașinilor a fost blocată de protestatari. O mașină marca Opel a încercat să-și creeze loc printre protestatari, moment în care spiritele s-au alarmat, protestatarii acuzând șoferul că a accelerat și a vrut să dea peste ei. La rândul lor, aceștia au răspuns lovind mașina.

„Sunt foarte dezamăgit după ce am văzut reacția unui om care a încercat să dea cu mașina peste noi. Asta m-a tulburat foarte tare. Și în momentul acesta mă întreb pentru cine mai stăm în stradă? Sunt dezamăgit total. Am stat aici un sfert de oră și simțeam că, în sfârșit, câștigăm teren și în momentul în care cineva a vrut să intre și a accelerat mașina în mulțime m-a demoralizat total. Am un sentiment foarte amar”, spune Ștefan, unul dintre protestatari.

Jandarmii au transmis prin stație poliției numărul de înmatriculare al mașinii, la fața locului sosind și un echipaj de poliție care a luat declarații celor prezenți la incident.

După ce zilele trecute protestatarii au venit cu oglinzi, pancarte sau au pregătit diferite coregrafii, astăzi totul s-a bazat pe înaintarea cu un pas spre sediul PSD. La propriu. „Dacă ei nu se opresc, cred că noi trebuie să ne apropiem un pic mai tare de ei. Să ne audă, să ne vadă, să ne înțeleagă. Nu se mai poate așa. Toată lumea vrea un dialog cu ei, pentru a se opri din nebunia pe care o fac. Nu se poate să nu accepți dezbaterea. Dezbaterea este baza societății în care trăim”, spune Cristian Cismariu, prezent și el, la flashmob.