MENIU

Închisoare cu executare pentru o chirie nedeclarată de un brăilean! Prejudiciul este de 72 de lei

Un brăilean a fost condamnat la închisoare cu executare, pentru că a prejudiciat ANAF-ul cu suma de 72 de lei.

Magistraţii Tribunalului Brăila l-au condamnat pe Ştefan Laurenţiu Norocea, în vârstă de 43 de ani, cu antecedente penale, la o pedeapsă rezultantă de 1 an, 2 luni şi 10 zile de închisoare, cu executare, pentru săvârşirea infracţiunii de “evaziune fiscală în modalitatea ascunderii sursei impozabile sau taxabile”.

Acuzaţia pusă pe capul inculpatului este una singură: în vara anului trecut, brăileanul a oferit spre închiriere locuinţa pe care o deţine prin intermediul anunţurilor publicate în presa locală. Aşa se face că, spre sfârşitul lunii iunie 2016, a fost contactat de brăileanca Mariana C., aceasta exprimându-şi intenţia de a închiria respectiva garsonieră. Potrivit anchetatorilor, în urma negocierilor, s-a stabilit o chirie de 550 lei/lună şi o garanţie de 550 lei ce urma să fie returnată chiriaşei la momentul plecării din locuinţă, scrie presa locală

Mariana C., chiriaşa, a locuit în garsonieră numai până la data de 21 iulie 2016, când s-a împăcat cu concubinul ei şi s-a mutat din nou cu acesta. În ziua respectivă, brăileanca, însoţită de concubin, a luat legătura cu proprietarul garsonierei şi a solicitat să i se restituie suma plătită drept garanţie, întrucât nu cauzase niciun fel de stricăciuni în locuinţă. Proprietarul, însă, a refuzat să-i restituie garanţia, pe motiv că încă nu primise facturile de la utilităţi. Şi de aici problemele care au urmat.

Supărată, chiriaşa a apelat numărul pentru urgenţe 112 şi a sesizat la poliţie faptul că Ştefan Laurenţiu Norocea refuza să-i restituie garanţia pe care o plătise pentru închirierea garsonierei. Aşa au aflat poliţiştii că proprietarul îi închiriase reclamantei garsoniera fără să încheie un contract care să fie luat în evidenţă de Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice. Norocea s-a pomenit cu dosar penal. Potrivit anchetatorilor, după ce a sesizat poliţia, Mariana C. a încercat din nou să-şi recupereze banii plătiţi drept garanţie, însă nu a reuşit. Ulterior, nu a mai luat legătura cu proprietarul garsonierei.

Mai multe articole despre:
închisoare condamnare chirie