MENIU

Început de sezon prematur pentru motocicliști

Sezonul de motociclism a început prematur în acest an. Deși este încă iarnă, temperaturile ridicate din acest weekend au scos pasionații de motoare pe străzi. Însă începutul de sezon vine cu riscuri extrem de mari. După iarnă, șoferii trebuie să se reobișnuiască din nou cu prezența motocicliștilor în trafic, iar la rândul lor, motocicliștii trebuie să își recapete reflexele. 

A fost un weekend cu temperaturi ridicate în Capitală, iar vestitorii primăverii, motocicliștii, și-au scos caii putere din garaje. Trebuie să știm însă că la început de sezon riscurile sunt extrem de ridicate.

ANDREI PREDOI – jurnalist pemotoare.ro. "Cea mai mare problemă e lipsa aderenței. Se întâmplă din cauza frigului. Anvelopele se încălzesc mult mai greu. La prima tură verifică motocicleta să fie în regulă tehnic. Cred că fiecare trebuie să-și vadă de banda lui, să semnalizeze, să se uite în oglinzi. Lucruri valabile în oricine și pentru șoferi și pentru bicicliști și așa mai departe".

Motocicliști spun că viața pe două roți îți dă un sentiment aparte.

MIHAI CAȚAONU, Chopper Academy România. "Mersul in grup, mai ales atunci cand mergi cu fratii tai. E cu totul alt sentiment cand stii ca esti cu cineva care sa te protejeze la fiecare kilometru parcurs. În perioada asta trebuie sa fim atenti in primul rand la șoferi.

Primele luni din sezon reprezintă pentru șoferi și motocicliști o perioadă de reacomodare cu traficul.

ANDRA ARSINTESCU, purtător de cuvânt Brigada Rutieră. "Conducatorii auto nu sunt inca obisnuiti sa vada in trafic motocicletele, nu apreciaza corect distanta la care acestea se afla si nici viteza de deplasare sau efectiv nu le observa. Motociclsitii au rulat cu viteza superioara".

Mai multe articole despre:
motociclişti timp liber condus