MENIU

Incendiul de la depozitul de deșeuri din Prahova ar fi fost provocat de o mână criminală. Detalii ȘOCANTE din anchetă

Incendiu Prahova

Incendiul de la incineratorul de deșeuri periculoase din Prahova ar fi fost provocat de un angajat. Acesta trecea printr-o dramă familială și suferea de afecțiuni medicale grave, potrivit colegilor de serviciu. Pompierii nu au găsit vreo victimă până acum, pentru că planșeul clădirii s-a prăbușit din cauza temperaturilor extrem de ridicate. 

Este una dintre ipotezele principale luate în calcul de anchetatori, după audierea martorilor și angajaților societății care administrează incineratorul.

Potrivit reprezentanților Parcului Industrial Brazi unde funcționează incineratorul ECO BURN, S.C. a intrat pe poarta societății în cursul nopții, la ora 02:10, spunând portarului că vrea să-și lase bicicleta pentru că va pleca în cursă la Iași împreună cu un alt coleg de serviciu, șofer. Zece minute mai târziu, portarul a auzit un zgomot puternic și apoi a văzut flăcări și fum care veneau dinspre hala unde se află incineratorul. La 02:30 deja pompierii erau solicitați să intervină de urgență la față locului pentru că din interiorul halei, unde se aflau inclusiv butelii, s-au auzit mai multe explozii.

Bărbatul bănuit că ar fi provocat explozia trecea printr-o dramă familială, susțin apropiații. Soția să plecase de acasă împreună cu copilul și se pare că intenționa să pună capăt relației. Tânărul ar fi sunat-o pe femeie în urmă cu câteva zile și a amenințat că, dacă nu se întoarce acasă sau dacă nu-i aduce copilul, își va pune capăt zilelor. Colegii acestuia au confirmat că a mai avut în trecut cel puțin o tentativă de suicid, pe fondul unor grave probleme de sănătate.

Reprezentanții Parcului Industrial Brazi spun că omul nu a intrat în hală pe ușa principală, aceasta fiind blocată cu mai multe lacăte care au fost găsite intacte. Se pare că sinucigasul a pătruns printr-o intrare improvizată sau pe geam. Cert este că bicicleta cu care a ajuns în parcul industrial a fost găsită rezemată de peretele clădirii incendiate.

Într-un comunicat remis presei, reprezentanții societății susțin că muncitorul a intrat ilegal în incinta halei, în afară orelor de program.

”La fața locului a lăsat o bicicletă în scopul inducerii ideii de sinucidere fapt confirmat și din declarațiile tatălui sau care a precizat organelor abilitate că a fost informat de S.C. că se va sinucide", conform sursei citate.

Deocamdată, în interiorul halei nu se poate intra pentru ca pompierii și polițiștii să facă cercetări la față locului. În urmă exploziei, plafonul clădirii s-a prăbușit, iar focul încă nu a fost stins în totalitate.

Reprezentanții firmei care administrează incineratorul au precizat, într-un comunicat de presă, că incendiul a fost pus de o mână criminală.

"Precizăm că Eco Burn SRL se confruntă cu al treilea incendiu produs de mâini criminale. De asemenea, mai precizăm că Ecoburn își va relua activitatea în pofida acestor incidente rău-voitoare, aflându-se în procedura de revizuire", se arată în comunicatul de presă, potrivit ziare.com.

Citește și: ”INCENDIU la o hală de incinerare a deșeurilor periculoase, lângă Rafinăria Petrobrazi. S-a emis MESAJ RO-ALERT - VIDEO”