MENIU

INCENDIU URIAȘ pe Centură Capitalei, la Remat Glina, cu degajări mari de fum: s-a emis mesaj RO-ALERT! Pericol de POLUARE

Incendiu Remat Glina
Incendiu Remat Glina

Un incendiu uriaș a cuprins, miercuri după-amiază, centrul Remat din localitatea Glina, județul Ilfov, acolo unde ard caroserii de mașini și material lemnos. A fost emis mesaj Ro-ALERT. Comisarii Gărzii Naționale de Mediu (GNM) sunt deja la fața locului, iar ANM rulează modelarea pentru a vedea unde se duce fumul. Meteorologii  informează că vântul bate în direcția nord-est, fără să se îndrepte spre aglomerarea București, iar condițiile meteo sunt favorabile dispersiei. 

Imagini cu incendiul au fost postate pe rețele de socializare. Deși informțaiile sunt foarte puține, până în acest moment se știe cert că este vorba despre un centru de colectare și reciclare a deseurilor din Glina. Ard caroserii de autoturisme și material lemnos
 
Sunt degajări mari de fum, lucru care se poate observa cu ușurință și din imaginile postate pe internet.
 
Nouă autospeciale au fost trimise la fața locului.
 
Este recomandată evitarea zonei pentru a facilita deplasarea autospecialelor de intervenție. 
 
Autoritățile au emis RO-ALERT.
 
 

"În jurul orei 17:11, Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a fost sesizat cu privire la faptul că, în comuna Glina arde un Remat.

Având în vedere condițiile de vizibilitate redusă, la fața locului s-au deplasat imediat polițiștii din Popești Leordeni și Serviciului Rutier Ilfov, pentru efectuarea activităților din competență, de dirijare și deviere a traficului. 

De asemenea, la fața locului se află și pompierii militari pentru activități specifice din competență.

Polițiștii rutieri informează participanții că, traficul se deviază prin București și prin DN3", anunță Inspectoratul Județean de Poliție (IPJ) Ilfov. 

Comisarii Gărzii de Mediu se află la fața locului și evaluează pagubele de mediu produse de incendiu. După lichidarea acestuia, comisarii vor demara un control la agentul economic, anunță Ministerul Mediului, într-o postare pe Facebook. 

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) informează că vântul bate în direcția nord-est, fără să se îndrepte spre aglomerarea București, iar condițiile meteo sunt favorabile dispersiei.
 
Până la această oră, potrivit specialiștilor din Agenția Națională de Protecția Mediului (ANPM), datele de calitate a aerului arată că, în cazul aglomerării București, nu se înregistrează creșteri ale indicelui NO2 (indicele relevant în cazul incendiilor).
 
Cetățenii care locuiesc în proximitatea evenimentului trebuie să urmeze indicațiile autorităților responsabile cu protecția civilă.