MENIU

VIDEO Incendiu PUTERNIC la un bloc din Constanţa: 13 persoane, EVACUATE. De la ce a pornit FOCUL

Pompieri FOTO: ISU

Un puternic incendiu a izbucnit, miercuri seară, într-un bloc din municipiul Constanţa, la faţa locului deplasându-se 11 echipaje de pompieri şi SMURD. Potrivit ISU Dobrogea, 13 persoane, între care trei copii, au fost evacuate de pompieri în urma izbucnirii unui incendiu, în noaptea de miercuri spre joi, într-un bloc din municipiul Constanţa.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea a fost anunţat, miercuri seară, că este fum pe casa scării la un bloc de pe strada Granatului din municipiul Constanţa. 

La faţa locului s-au deplasat patru autospeciale de stingere cu apă şi spumă, două autoscări, o autospecială de transport victime multiple, un echipaj de descarcerare, trei echipaje SMURD şi o ambulanţă de la Serviciul Judeţean Constanţa. 

La momentul sosirii la faţa locului echipele de intervenţie au constatat că la blocul respectiv este foarte mult fum.

Cinci adulţi şi un minor au fost coborâţi din bloc cu autoscara. Din fericire, nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

"În jurul orei 22,40. prin apel unic de urgenţă 112 am fost solicitaţi să intervenim la un incendiu izbucnit la subsolul unui bloc cu cinci etaje din Constanţa, strada Granatului, numărul 5. Au fost alocate, din primele momente, cinci autospeciale de stingere, o autospecială transport victime multiple, două autoscări, o descarcerare, trei echipaje SMURD B şi un echipaj SAJ, cu un total de aproximativ 40 de pompieri. La locul solicitării au fost evacuate 13 persoane, niciuna nu a avut nevoie de îngrijiri medicale sau transport la spital", au spus reprezentaţi ai ISU.

Conform acestora, incendiul a izbucnit la boxele amenajate la subsolul blocului, cu degajare mare de fum. Focul a fost lichidat după aproximativ o oră. 

Mai multe articole despre:
incendiu bloc constanta degajare fum pompieri smurd