MENIU

INCENDIU puternic la o biserică din Ialomița

Un incendiu puternic a izbucnit, joi, în localitatea Reviga, județul Ilaomița, la lăcașul de cult a lui Casian și Gheorghe Pandelică, doi foști preți din județul menționat anteriror, caterisiți în urmă cu 6 ani. Flăcările au cuprins rapid la anexele bisericii.

Purtătorul de cuvânt al ISU Ialomiţa, Lăcrămioara Chirea, a declarat că incendiul a izbucnit la o gospodărie din comuna Reviga, unde doi foşti preoţi au o construcţie pe cont propriu.

”Focul a pornit de la o magazie de lemne, de la o anexă, s-a extins rapid şi la alte anexe, la casă şi la o altă construcţie, care se află în gospodăria respectivă. Este generalizat incendiul, acţionăm cu şapte autospeciale, cinci de la ISU şi două de la serviciile voluntare. În momentul acesta este localizat incendiul şi se lucrează la lichidare", a spus purtătorul de cuvânt al ISU Ialomiţa.

Primarul localităţii Reviga, Barbu Niţu, a declarat că lăcaşul de cult cuprins de flăcări aparţine lui Casian şi Gheorghe Pandelică, doi foşti preoţi din judeţul Ialomiţa, scrie Mediafax.

Consistoriul Eparhial Bisericesc a decis, în decembrie 2011, caterisirea preoţilor Ovidiu Casian Pandelică de la Reviga şi Gheorghe Pandelică de la Mircea cel Bătrân, tată şi fiu, pentru "încălcarea statutului şi nesupunerea la ascultările primite", conform Biroului de presă al Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor.

Mai multe articole despre:
incendiu biserică Ialomiţa incendiu puternic