MENIU

Incendiu puternic la un incinerator de deșeuri animale din Smârdan, Tulcea

Un incendiu puternic a izbucnit în noaptea de duminică spre luni în hala unui incinerator de deșeuri animale din Smârdan, Tulcea, scrie Realitateadetulcea.net. 

Un incendiu puternic a izbucnit duminică noapte în hala unui incinerator de deșeuri animale din Smârdan, o localitate tulceană aflată pe malul Dunării, vizavi de Brăila. 

Potrivit ISU Tulcea, secția de pompieri Măcin a fost solicitată să intervină în jurul orei 00:00 pentru limitarea efectelor unui incendiu care se manifesta la o hală a incineratorului.

Potrivit informațiilor, ardea o suprafață de aproximativ 500 mp hală metalică, cu risc de prăbușire, în care se aflau aproximativ 100 tone deșeuri animale și 50 tone făină proteică. În exteriorul halei, incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 200 mp la 50 tone de deșeuri animale.

Potrivit ISU, incendiul din interiorul halei a fost lichidat în jurul orei 3.45. ”Se lucrează pentru limitarea efectelor suprafeței exterioare. Incendiul este localizat, nu există pericol de propagare”, a precizat ISU Tulcea.

Incineratorul de deșeuri animale din Smârdan a fost în mai multe rânduri ținta plângerilor venite de la brăileni și de la autoritățile brăilene, care au acuzat mirosul insuportabil venit de peste Dunăre.  

Mai multe articole despre:
Tulcea ISU incinerator Smârdan