MENIU

INCENDIU puternic în Bucureşti, în apropierea unei şcoli. Peste 200 de elevi, EVACUAŢI

<p>PERICOL de EXPLOZIE l&acirc;ngă Aeroportul Arad! O cisternă cu motorină s-a răsturnat</p>
INCENDIU puternic &icirc;n Bucureşti, &icirc;n apropierea unei şcoli. Elevii şi profesorii, EVACUAŢI

Un incendiu violent a izbucnit, vineri, la o casă din Sectorul 2 al Bucureştiului, pe strada Şcoalei, acoperişul imobilului fiind cuprins de flăcări. Focul s-au extins pe o suprafaţă de 200 de metri, pompierii intervenind cu şapte autospeciale. 200 de copii şi profesori de la şcoala gimnazială Tudor Arghezi, situată în apropierea imobilului care a luat foc, au fost evacuaţi. După aproximativ două ore, focul a fost stins.

Incendiul a avut loc la Casa Neniţescu, un monument istoric din Bucureşti care, însă, nu era locuit de nimeni. În jurul orei 15.30, incendiul a fost stins.

Lângă locul în care este localizat incendiul se află şcoala "Tudor Arghezi". Pentru a evita orice posibilă problemă, pompierii au luat decizia de a evacua elevii şi profesorii din şcoală. Per total, în şcoală se aflau în jur de 200-300 de elevi. 

Şcoala este una generală, elevii având vârsta copiilor aflaţi în clasele V-VIII. Mai devreme de o oră, o oră şi jumătate nu se poate vorbi de reluarea cursurile. Din punctul de vedere al siguranţei copiilor nu există probleme, a spus directorul şcolii, precizând că părinţii nu trebuie să fie îngrijoraţi.

 

Conform reprezentanţilor ISU, riscul de extindere al incendiului este unul redus în acest moment.

"Se lucrează pentru localizarea incendiului, care se manifestă la acoperiș și în mansarda unei clădiri. Există posibilități limitate în acest moment ca incendiul să se mai extindă. Imobilul se învecinează cu alte trei clădiri, dintre care una cu șapte etaje. Nu sunt persoane rănite și, ca măsură preventivă, au fost evacuați 200 de elevi ai școlii Tudor Arghezii", a afirmat purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti, Daniel Vasile, la Digi24.

Incendiul are loc la o casă din Sectorul 2 al Capitalei, situată pe strada Şcoalei. Din primele informaţii, nicio persoană nu a fost rănită.

Flăcările sunt destul de puternice, din acest motiv pompierii intervin cu şapte autospeciale şi o scară de intervenţie.

Per total, focul s-a extins pe 200 de metri pătraţi. Zona în care este localizat incendiul este destul de aglomerată din punctul de vedere al clădirilor şi din acest moment există şi pericolul să se extinde. 

Incendiul a izbucnit la mansarda unei clădiri.

Mai multe articole despre:
incendiu incendiu Bucureşti incendiu sectorul 2