MENIU

Incendiu pe o şosea din Adjud: Aproape 18 tone de hârtie, cuprinse de flăcări

Aproape 18 tone de hârtie şi carton din remorca unui autotren au fost cuprinse de flăcări, miercuri noapte, în oraşul Adjud, judeţul Vrancea, iar pompierii au reuşit să stingă incendiul după aproximativ patru ore, ei stabilind că focul a fost provocat de scântei produse la sistemul de frânare.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea, Cristina Duţă, incendiul a fost anunţat la 112, iar la faţa locului s-au deplasat două echipaje de pompieri cu două autospeciale cu apă şi spumă de la Secţia de Pompieri Adjud, conform Mediafax.

”Intervenţia pentru stingerea incendiului a fost dificilă din cauza densităţii mari de sarcină termică, fiecare balot de maculatură trebuind desfăcut pentru asigurarea lichidării complete a focarelor ascunse. Intervenţia a durat aproximativ patru ore, deoarece echipajele de pompieri au asigurat şi gestionarea posibilelor situaţii de urgenţă care s-ar fi putut crea pe parcursul transportului resturilor de maculatură la groapa de gunoi amplasată în afara localităţii”, a declarat Cristina Duţă.

În urma incendiului au ars aproape 18 tone de hârtie şi carton, prelata remorcii şi s-a deteriorat puntea din spate a capului tractor, înmatriculat în judeţul Suceava.

Potrivit pompierilor, nicio persoană nu a fost rănită, iar în urma cercetărilor s-a constatat că incendiul a fost provocat, cel mai probabil, de scântei mecanice produse la sistemul de frânare.

Mai multe articole despre:
pompieri incendiu şosea tir autotren hârtie Adjud carton