MENIU

VIDEO Incendiul PUTERNIC de la depozitul cu carburanți din localitatea Fântânele, lichidat: Poliția a deschis DOSAR PENAL / Două persoane, în stare GRAVĂ la spital

Incendiu centru încărcat butelii Fântânele / Captură foto

Un incendiu PUTERNIC a izbucnit în această după-amiază la un depozit unde se află două cisterne de GPL și zeci de recipiente cu carburanți, din Prahova. Două persoane au fost rănite, fiind transportate de urgență la spital. Incendiul a fost lichidat câteva ore mai târziu. Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru distrugere din culpă şi vătămare corporală din culpă în acest caz.

Din primele informații, cei doi răniți sunt un tânăr în vârstă de 17 ani, care are arsuri pe 98% din suprafața corpului, și un bărbat de 52 de ani, cu arsuri pe 30% din suprafața corpului.

Ambii răniți au fost transportați de urgență la UPU Ploiești.

Autoritățile nu exclud pericolul de explozie, și asta deoarece pe tot parcursul intervenției echipajelor de stingere a incendiului au tot explodat diverse lucruri. Zona este în prezent izolată, neexistând pericolul ca incendiul să se propage și la alte construcții din vecinătate.

Echipahele de salvatori au acționat de la o distanță considerabilă pentru a lichida incendiul.

Potrivit Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, în incendiu au ars o semiremorcă încărcată cu saci de ciment, un cap tractor, un camion de 6 tone, 20 de recipiente de 1.000 litri combustibili, un sediu de firmă de aproximativ 80 mp, locuinţa particulară învecinată - 60 mp, stâlpi electrici, 15 metri liniari gard şi pomi fructiferi.

"La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta violent şi generalizat pe o suprafaţă de aproximativ 1.500 mp, cuprinzând 2 cisterne GPL, 20 de cuburi de carburant, un cap tractor, un autoturism. Totodată, a fost afectată întreaga locuinţa şi anexele pe o suprafaţă de aproximativ 80 mp", susține sursa citată.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru distrugere din culpă şi vătămare corporală din culpă în acest caz.