MENIU

Incendii violente în Franța: mii de turiști au fost evacuați. Nor gros de fum deasupra celei mai mari dune de nisip din Europa - FOTO

Incendii violente în Franța / Foto: Profi Media

Două incendii active în sud-vestul Franței au ars peste 1.700 de hectare de vegetație și au dus la evacuarea a mii de turiști. Aproximativ 600 de pompieri încearcă să stingă flăcările, în timp ce din aer se intervine cu șase avioane.

Autoritățile locale din Gironde, unde incendiile sunt cele mai puternice, spun că intervenția presupune resurse umane și materiale importante, potrivit Reuters.

Franța este lovită de câteva săptămâni de o serie de incendii de vegetație și suferă, ca și restul Europei, din cauza unui al doilea val de căldură extremă.

Incendiile de vegetație fac ravagii în Portugalia

Incendiile de vegetație au făcut prăpăd și în Portugalia, pe fondul valului de căldură care a lovit țara. Mii de hectare au fost devastate, iar mai multe sate au fost evacuate.

Potrivit imaginilor transmise la posturile de televiziune, pompierii şi populaţia încercau să încetinească înaintarea flăcărilor care ameninţă localităţi din municipalităţile Leiria, Pombal, Ourem sau Alvaizere, aflate la peste 100 de kilometri la nord de Lisabona.

Mai multe articole despre:
franta incendii franta turisti evacuati franta