MENIU

Incendii devastatoare în Europa. Temperaturi-record în mai multe țări - VIDEO

Incendiu în Franța / Sursa foto: Profi Media

Temperaturile insuportabile au provocat incendii devastatoare de vegetație în mai multe țări din Europa: Spania, Germania și Turcia. Mii de pompieri și aeronave speciale au intervenit pentru a ajuta la stingerea lor. Meteorologii au emis chiar si cod roșu de caniculă, pentru temperaturi de peste 40 de grade Celsius la umbră. La polul opus, Franța, Olanda, Austria și Germania s-au confruntat cu furtuni puternice. Sute de case și mașini au fost distruse din cauza efectelor devastatoare. 

Zeci de mii de hectare de vegetație au fost distruse de flăcările puternice, iar sute de oameni au fost evacuați din calea focului în Spania și Germania. Grecia și Italia s au aflat sub cod roșu și portocaliu de caniculă, iar autoritățile au fost în alertă din cauza riscului ridicat de incendii.

Și Turcia s-a confruntat cu incendii violente. Aproape 300 de oameni care locuiesc în apropierea unei stațiuni au fost evacuați de urgență. Temperaturile ridicate, dar și vântul puternic au îngreunat efortul pompierilor de a stinge focul.

Și seceta afectează aceste regiuni. Nu sunt prognozate ploi semnificative în următoarele zile, duipă cum spun meteorologii.

Mai multe articole despre:
incendii europa canicula europa