MENIU

Încă trei români infectați cu noua tulpină a COVID-19 din Marea Britanie. În total, PATRU persoane infectate

Încă trei români infectați cu noua tulpină a COVID-19 din Marea Britanie. În total, PATRU persoane infectate

Alte trei persoane au fost depistate cu noua tulpină a coronavirusului. Este vorba despre membri ai familiei femeii din Giurgiu, primul caz confirmat în România, relatează Realitatea PLUS.

Din primele informatii, se pare ca nici tanara si nici membrii familiei au fost infectati cu noua tulpina a coronavirusului spun ca nu ar fi calatori in afara tarii si nici nu au luat contact cu persoane care s-ar fi intors din Marea Britanie.

Femeia in varsta de 27 de ani este primul pacient cu noua tulpina a virusului, primul caz din Romania infectat, practic, cu tuplina mai contagioasa a Covid-19.

Femia din judetul Giurgiu a ajuns la Institutul Matei Bals din Capitala pe data de 3 ianuarie cu simptome usoare. Ea a fost atunci testata, iar medicii au vazut ca exista mutatii suspecte atunci cand au efectuat testul PCR. In urma unor investigatii suplimentare s-a descoperit ca, de fapt, era vorba despre noua tulpina a COVID-19. In ziua imediat urmatoare alti mebrii ai familiei au fost testati pentru ca si ei prezentau simptome, tot usoare, iar acum rezultatul a venit: trei dintre acestia sunt infectati.  

Mai multe articole despre:
tulpina noua covid romania