MENIU

Încă o fabrică pusă la pământ de buldozere. LIDL va construi aici un magazin

Fabrica de pâine Băneasa, în ruine de mai multă vreme

Clădirea fabricii de pâine Bănea­sa era pusă ieri la pământ de buldozere şi excavatoare pentru a face loc unei clădiri de birouri şi unui magazin pe care retailerul german Lidl urmea­ză să le ridice pe un sfert din cele 5 hectare ale fabricii din nordul Capitalei.

Tranzacţia dintre MP Băneasa, companie care şi-a mutat producţia de doi ani la Buftea, şi retailerul german pune capăt unei istorii de producţie de aproape trei decenii în fabri­ca din apropierea pasajului Băneasa, scrie Ziarul Financiar.

Cei 12.000 de metri pătraţi achiziţionaţi de Lildl sunt evaluaţi la 4 milioane de euro, potrivit calculelor ZF. „Curăţăm terenul. Noi am mutat producţia de acolo de doi ani", a comentat scurt Nicolae Enăchiuc, director al MP Băneasa.

Demolarea fabricii din Băneasa e doar un element într-un şir de eve­nimente similare în urma cărora uni­tăţi industriale ce conturau în trecut economia Capitalei s-au transformat în malluri, clădiri de birouri, complexuri rezidenţiale sau hipermarketuri. Mai multe...

Mai multe articole despre:
fabrică fabrici Lidl fabrica Băneasa