MENIU

Încă două persoane au murit înecate pe litoralul românesc - Autoritățile, în alertă

Alte două persoane s-au înecat în Marea Neagră

Marea Neagră a mai făcut două victime. Un bărbat de 53 de ani și un tânăr de 25 de ani au murit înecați pe litoralul românesc, după ce au ignorat steagul roșu arborat de către salvamari.

Un bărbat de 53 de ani, din Slobozia, a murit înecat, vineri, în staţiunea Jupiter, după ce s-a aventurat în mare, deşi era arborat steagul roşu, scăldatul fiind interzis din cauza vântului şi a valurilor puternice. 

Se pare că trupul unui tânăr de 25 de ani a fost găsit în mare, la Eforie Nord. Acesta a fost dat dispărut miercuri seară, după ce a intrat în mare și nu a mai revenit la mal, relatează adevărul.ro.

Victima fiind un tânăr de 25 de ani, din judeţul Olt, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea”. 

Cele două victime nu au respectat măsurile impuse de autorități și au intrat în mare, deși era arborat steagul roșu, scăldatul fiind interzis din cauza vântului şi a valurilor puternice.

Ministerul de Interne a lansat la începutul lunii august un apel către turiştii de pe litoral, cerând respectarea indicațiilor date de salvamarilor pentru a nu-şi mai pune viaţa în pericol. În aceeași zi, un salvamar şi doi turişti au s-au înecat.

„NU VĂ MAI RISCAŢI VIAŢA! Astăzi, 3 persoane au murit înecate, în doar câteva ore”, a transmis atunci Ministerul de Interne.