MENIU

Încă 45 de cazuri noi de infectare cu noua tulpină din Marea Britanie a COVID-19 - UNDE sunt principalele FOCARE

Infecție COVID-19

Alte 45 de cazuri noi de infectare cu noua tulpină a COVID-19 din Marea Britanie au fost înregistrate în România.

Este vorba despre încă 45 de noi cazuri de infectare cu noua tulpină din Marea Britanie, despre care se știe că este mai contagioasă, dar și că se răspândește cu repeziciune.

Probele au fost analizate de un centru medical privat, iar din 90 de astfel de probe, 45 au ieșit pozitive cu noua tulpina, asta după secvențierea genomului.

Cele 90 de probe au fost analizate în perioada 3-11 februarie de la pacienți din diferite orașe ale țării: București – 26 de cazuri, Brăila – 1 caz, Galați – 2 cazuri, Timișoara – 6 cazuri, Cluj - 3 cazuri, Focșani – 1 caz, Ploiești – 1 caz, Pitești -1 caz, Turda – 1 caz, Tg. Jiu – 2 cazuri, Vaslui – 1 caz.

În acest moment, sunt peste 100 de astfel de cazuri confirmate în țara noastră. Vorbim despre o transmitere comunitară cel mai probabil, și asta pentru că foarte puține dintre persoanele infectate cu noua tulpină au un istoric de călătorie în Marea Britanie.

Cele mai multe cazuri provin din Capitală, acolo unde am avut și un focar de infecție, după cum bine știm. Vorbim despre cel de la Școala nr 28, acolo unde 16 persoane au fost confirmate cu noua tulpină B.1.1.7, varianta din Marea Britanie. 

Primul caz de SARS-CoV-2 cu tulpină nouă a apărut, în România, în Giurgiu, la o tânără care nu a călătorit în străinătate, confirmată pe 8 ianuarie.