MENIU

În ce alimente se găsesc grăsimile bune. Află ce recomandă medicii

alimente toamna

Mai mulți medici recomandă alimentele bogate în grăsimi sănătoase, care te țin departe de boli, dar și de kilogramele în plus.

Grăsimile sunt de 3 feluri: nesaturate, saturate și trans. Cele saturate sunt bune pentru inimă, lichide la temperatura camerei și se găsesc în nuci, semințe, uleiuri vegetale și fructe de mare. Cele saturate sunt solide la temperatura camerei și se găsesc în proteina animală, carne, unt, dar și în uleiul de cocos și în cel de palmier. Grăsimile trans sunt grăsimi lichide aduse în stadiu solid printr-un proces numit hidrogenare. Acestea se găsesc în alimentele prăjite, în mâncarea procesată și cea de tip gustare ambalată. Acestea sunt nocive inimii.

Medicul nutriționist Brianna Elliott spune că importantă este sursa de unde provine grăsimea. Cele din alimentele procesate nu ne fac bine, spre deosebire de cele care provin din avocado sau din carnea animalelor hrănite ecologic.

Aceasta este de părere că uleiul de măsline este un exemplu de grăsime sănătoasă. Scade riscul de a dezvolta boli ale inimii, cancer sau diabet.

Un alt aliment foarte bun pentru organism este peștele. Cele mai recomandate tipuri de pește sunt: somon, hamsii, hering, sardine, stridii, păstrăv și macrou. Avocado este uimitor. Face minuni în organism, combate bolile de inimă, diabetul, colesterolul mărit și poate fi consumat la orice oră, de dimineața până seara. De asemenea, ouăle sunt o sursă grozavă de omega, prezentând o proteină de calitate.

Conform doctorulzilei.ro, alimente bogate în grăsimi mai sunt măslinele, iaurtul grecesc, semințele și brânza de calitate.