MENIU

Impozitarea progresivă, imposibilă în următorii doi ani. ANAF nu are posibilitatea să o aplice

<p>Impozitarea progresivă, imposibilă &icirc;n următorii doi ani. ANAF nu are posibilitatea să o aplice</p>

Ministrul Finanțelor, Darius Vâlcov, a declarat, joi, că, în următorii doi ani, rămâne cota unică de impozitare, trecerea la impozitarea progresivă nefiind, din punct de vedere tehnic, posibilă deocamdată, întrucât ANAF "nu are posibilitatea prin baza de date, prin aplicațiile pe care le are la dispoziție" să o aplice, potrivit Realitatea TV.

"Si dacă am vrea, jumătate, mai puțini sau mai mulți să trecem la impozitarea progresivă, în următorii doi ani de zile, nu este posibil, pentru că, astăzi, ANAF nu are posibilitatea prin baza de date, prin aplicațiile pe care le are la dispoziție, să aplice impozitarea progresivă", a declarat Darius Vâlcov.

Premierul Victor Ponta declara, în luna februarie, anul trecut, că Executivul va încerca să introducă, în 2015, o cotă diferenţiată de impozit, de 8, 12 şi 16%, dacă şi bugetul va permite acest lucru, potrivit Capital.ro. 

"Nu dorim în acest an să schimbăm niciun fel de sistem fiscal, nu se creşte nicio taxă peste 16%", afirma Victor Ponta, precizând că, din păcate, în  2014 nu pot fi aplicate cotele de impozitare de 8 şi 12% pentru veniturile mici. "Dacă putem în 2015, în mod sigur o vom face", declara, la acel moment, Victor Ponta.