MENIU

IMPORTANT: apelul medicilor, după mobilizarea impresionantă la Centrul de Transfuzii Bucureşti

Mobilizarea impresionantă a bucureştenilor, după tragedia din Clubul Colectiv, a dus la cozi uriaşe la Centrul de Transfuzii Bucureşti şi la apelul medicilor ca cei care îşi doresc să doneze sânge să o facă mâine, marţi, sau la unul din celelalte centre din Bucureşti.

"Coada de 1.000 de oameni la Centrul de Transfuzii Bucuresti din Constantin Caracas! Medicii de acolo fac apel sa nu mai vina lumea sa doneze astazi! Pur si simplu nu fac fata desi s-a lucrat neintrerupt. Puteti dona la Spitalul Universitar, Spitalul Militar, Spitalul Fundeni", informează corespondentul Realitatea TV Emanuela Schweninger. 

Încă de la prima oră, zeci de persoane au venit să doneze sânge pentru victimele tragediei din Clubul Colectiv.

"Coada a ajuns până la Piaţa Victoriei. Va trebui să punem undeva un grilaj. Au fost aproape 300 de oameni încă de la prima oră a dimineţii: sportivi, stundeni, oameni din toate categoriile sociale şi de toate vârstele. Începând de sâmbătă dimineaţă de la ora 01:30, când am deschis centrul şi până luni la 07:30 aveam deja peste 2.000 de donatori în toată Capitala, vorbind aici de Centrul de transfuzie, dar şi de spitalele Floreasca, Fundeni şi Municipal. În cursul zilei de duminică au fost aproape 800 de persoane care au donat, iar la Municipal - 67, Floreasca - 43 şi Fundeni - 35", a explicat directorul Centrului de Transfuzie, citată de Mediafax.

Ea a spus că, din păcate, este o problemă atunci când numărul de donatori este foarte mare. Au fost câteva situaţii când aparatele s-au blocat, centrul având în medie 300 de donatori pe zi, iar acum ajungând să aibă de trei ori mai mult.