MENIU

Imagini șocante de la tragedia Colectiv. Oameni arși, lăsați întinși pe trotuar!

Scandalul tragediei din clubul Colectiv încă nu s-a încheiat. Ziarul Libertatea a publicat imagini șocante cu oameni arși care abia mai stăteau în picioare, tineri lăsați de salvatori direct pe asflat și șefi de la pompieri care înjurau persoanele decedate. 

Reacție șocantă a unui șef al ISU, în noaptea tragediei de la Colectiv, unde zeci de tineri au murit în clubul care s-a aprins din cauze care încă nu au fost stabilite de anchetatori cu certitudine  nici la patru ani de la noaptea fatidică. Un șef ISU, Orlando Șchiopu, este filmat când exclamă 'Dă-i în p.... mea' despre morții din Colectiv, atunci când un coleg îi cere ca toate cadavrele să fie scoase afară. Imaginile au fost publicate pe Libertatea.ro

"Filmările secrete făcute la Colectiv de pompieri și ascunse până azi publicului, Guvernului și procurorilor! ”Nu le-au luat nici măcar pulsul!

Libertatea a intrat în posesia celor 20 de minute și 40 de secunde filmate chiar de către subofițerul care a însoțit primul echipaj ISU București Ilfov, ajuns la locul dezastrului. Astăzi restituim adevărul intervenției de la Colectiv celor care sunt adevărații proprietari ai filmărilor: victimele, familiile și cetățenii.

 Din respect pentru victime și pentru familiile lor, pentru demnitatea vieții, redacția a decis să blureze fețele celor aflați în agonie, ale morților și movilele de cadavre.

 Am considerat că interesul public de a se ști adevărul nu va fi afectat de protejarea fețelor, în condițiile în care întinderea dramei este deja cunoscută și important este felul în care au acționat salvatorii în primele zeci de minute, intervenție care, până astăzi, a fost ascunsă de către ISU și IGSU, două structuri ale Ministerului de Interne.

În rest, filmul este prezentat integral, așa cum a fost realizat el chiar de către salvatori.

„Pentru că în imaginile filmate de Departamentul de Informare și Relații Publice al ISU se vedea altceva decât versiunea care fusese comunicată oamenilor, anume că intervenția de salvare a vieților a fost impecabilă, aceste imagini nu au fost făcute publice niciodată!”, sună mărturia pentru Libertatea a pompierului care a furnizat filmările.

În afara acestui om, cu o mărturie sub anonimat, celelalte autorități, inclusiv din conducerea DSU, au confirmat cu nume și prenume că filmul a fost păstrat secret și pentru ele.

”După ce s-a realizat ce conțin, filmările nu au fost văzute decât de către un grup mic de ofițeri superiori, nu au fost folosite nici la analizele interne, nu au fost date Corpului de Control al Guvernului Cioloș și nici procurorilor”, spune ofițerul de pompieri.

Raed Arafat, reacție la noile imagini din Colectiv

Raed Arafat, fondatorul SMURD a luat foc după filmarea făcută publică de jurnaliștii Libertatea, unde un fost șef ISU este filmat cum înjură morții de la Colectiv. Arafat susține că nu avea idee despre existența filmării și că nu se pune problema ca aceasta să fi fost ascunsă de ochii publicului. Fondatorul SMURD lansează acuzații grave la adresa presei.

"Domnul Tolontan era in mare agitatie astazi ca cineva i-ar fi spus ca eu am in posesie un filmulet despre interventia la Colectiv la mine, de care nu stia lumea. Chiar m-a intrebat de un ofiter care mi-ar fi adus filmuletul pe un CD.

Ca sa nu gresesc, sa nu-mi scape ceva, am verificat, l-am sunat si pe ofiterul respectiv, fiind pensionar, sa-l intreb daca mi-a lasat un CD candva cu un filmulet despre Colectiv iar acesta, ca si mine, nu stia nimic de aceasta informatie. Mai mult, mi-a confirmat ca dl Tolontan l-a sunat cu o seara inainte si ca acesta a spus deja ca nu stia nimic despre informatia respectiva. Ce este trist insa este faptul ca, din dorinta de rating si de a iesi in fata, unii jurnalisti sunt dispusi sa foloseasca sentimentele si durerea unor parinti ca sa-si deserveasca interesul propriu si al institutiei pe care o reprezinta si a eventualilor sponsori care stau in spatele articolelor de denigrare pe care le publica, mai ales in preajma datei de 30 Octombrie.", conchide Arafat.

Mai multe articole despre:
tragedia colectiv