MENIU

Imagini din culisele Realitatea TV: Cozmin Guşă, faţă în faţă cu Traian Băsescu într-un studio TV, după 17 ani

După 17 ani de la ultima întâlnire într-un studio de televiziune, produsă la Antena 1, în emisiunea Marius Tucă Show, Cozmin Guşă şi Traian Băsescu au stat din nou faţă în faţă. De data aceasta, la emisiunea România 2019, pe Realitatea TV. Site-ul realitatea.net vă prezintă imagini şi informaţii dinaintea emisiunii, adică ceea ce nu s-a văzut la TV.

 

De Cristian Otopeanu

17 mai, ora 20:09, sediul Realitatea TV, parter. Învelit de o ploaie torenţială cu doar câteva ore în urmă, Bucureştiul zâmbeşte acum sub razele târzii ale Soarelui aflat la asfinţit. Brusc, se aude vocea unuia dintre cei doi SPP-işti aflaţi la parterul sediului Realitatea TV: "Gata! Vine!". 

Două maşini şi 5 SPP-işti: "Vă rugăm să nu ne fotografiaţi"

Imediat, se deschide o uşă de acces, care altfel este închisă. "Vă rugam să nu apărem în fotografii", solicită unul dintre cei care asigură paza. "Sigur, aşa am procedat de fiecare dată", asigură jurnalistul realitatea.net. Acesta este motivul pentru care, în fotografii, feţele celor 5 SPP-işti prezenţi au fost blurate.

Peste trei minute, două maşini îşi fac apariţia în faţa clădirii Willbrook Platinum: prima este un Mercedes, a doua un BMW. Din BMW coboară alţi angajaţi ai Serviciului de Protecție și Pază, iar din Mercedes coboară Traian Băsescu (67 de ani).

"Bună seara, bine v-am găsit!", salută fostul preşedinte. Condus de producătoarea emisiunii, s-a îndreptat spre uşa care îl aştepta deschisă şi a intrat în studio, însoţit de un reprezentant al SPP. Ceilalţi patru SPP-işti au stat pe toată durata emisiunii la parter, la ieşirea din studioul Realitatea TV.

"Mergeți mai întâi la machiaj?" a fost întrebat fostul şef de stat din perioada 2004-2014. "Nu, mulțumesc, nu este nevoie. Mai avem timp, da?", a replicat Băsescu pe un ton jovial, iar după răspunsul afirmativ al celor din platou, a ieşit din studio şi s-a întâlnit cu patronul Realitatea TV şi realizatorul emisiunii România 2019, Cozmin Guşă.

Traian Băsescu: "Am fumat din clasa a XI-a, dar m-am lăsat de la 1 ianuarie 2018"

Imediat, urmat îndeaproape de cei 5 SPP-işti, Băsescu a ieşit în faţa clădirii şi, timp de aproape 10 minute, a fumat o ţigară electronică. Extrem de destins, fostul şef de stat a mărturisit: "M-am lăsat de fumat de la 1 ianuarie 2018. Nu mai tuşesc, chiar mă simt mult mai bine ca înainte". Şi a adăugat "Am fumat începând din clasa a XI-a".

Apoi, însoţit de Cozmin Guşă şi de un reprezentant al Serviciului de Protecție și Pază, Traian Băsescu s-a întors în platoul emisiunii România 2019. A lăsat telefonul şi încărcătorul pe masă, a aşteptat să i se pună lavaliera, s-a aşezat pe fotoliu şi s-a uitat pe una dintre plasme.

Acolo se derulau imagini de la emisiunea Marius Tucă Show din 2002 în care Băsescu a dialogat ultima oară într-un studio TV cu Cozmin Guşă. Pe atunci, Traian Băsescu era primarul Capitalei, iar Cozmin Guşă era Secretar General al Partidului Social Democrat.

Băsescu, în 2002: "Dacă vreodată veţi ajunge cu mine la o confruntare într-o campanie, nici penele nu mai rămân din dumneavoastră"

"Dacă vreodată veţi ajunge cu mine la o confruntare într-o campanie, nici penele nu mai rămân din dumneavoastră" a fost una dintre şarjele lui Băsescu de la emisiunea lui Tucă din 2002. Dar Guşă nu s-a lăsat mai prejos şi a răspuns spontan: "Vă este teamă cumva?". După 17 ani, aflat pe fotoliu în studioul Realitatea TV, fostul preşedinte a privit imaginile amuzat, fără a schița niciun alt gest.

Identic şi fără să i se clintească vreun muşchi pe faţă s-a comportat Băsescu şi pe parcursul emisiunii, în momentul în care telespectatorii Realitatea TV revedeau celebrele imagini din 3 decembrie 2009, când Traian Băsescu şi Mircea Geoană s-au duelat în direct, într-o dezbatere televizată, înaintea alegerilor prezidenţiale câştigate de Băsescu.

 

 

 

 

 

 

 

 

.