MENIU

IMAGINI de coşmar. Inundaţiile au făcut ravagii în întreaga ţară

IMAGINI de coşmar. Inundaţiile au făcut ravagii în întreaga ţară

Ploile continuă să facă ravagii în mai multe zone din țară.

 În Bacău peste 300 de gospodării au fost inundate. O viitură a intrat în sute de gospodării din Slănic Prahova și Oituz. Probleme sunt și în Vrancea, unde apa a intrat chiar sediul tribunalului. O viitură a umplut drumul național 11 cu bolovani și mâl. A fost nevoie de un buldozer pentru a elibera şoseaua. 

Patru localități din județul Bacău au fost afectate de ploile torențiale.

Numai în Slănic Prahova peste 300 de gospodării au fost inundate. Mai mulți oameni au fost salvați de pompieri din calea puhoaielor. Apa a năvălit iar și pe drumul național 2, în județul Vrancea.

În Focșani, chiar și sediul tribunalului a fost inundat. Ședințele de judecată au fost suspendate

Apa a intrat în mai multe gospodării. La Nistorești, viitura a mușcat pur și simplu din drumul județean. Șoseaua s-a rupt. În Buzău, la Smeeni, a plouat atât de tare încât două sate s-au transformat în lacuri. 

A plouat încontinuu și în județul Tulcea. Culturile oamenilor au fost înghiţite de ape. A fost blocat şi Drumul național 22A. În cursul nopții, mai mulți oameni au fost surprinși de puhoaie pe șosea. Doi dintre ei s-au speriat atât de tare încât au suferit atacuri de panică. Pompierii le-au sărit în ajutor.

Din păcate, ploile continuă. Meteorologii au emis încă o atenționare cod galben.

Zonele afectate sunt din ce în ce mai mult spre nord. Iată, Moldova, cea mai mare parte a Moldovei, partea de nord, intră și Iași și Maramureș, sudul și estul Transilvaniei și de asemenea zona subcarpatică din sud rămâne, nordul Olteniei și al Munteniei.

 

 

 

Mai multe articole despre:
inundaţii Vâlcea Buzău mal