MENIU

Idei inedite și simple de aperitive pentru o masă de Paște de neuitat!

buchete flori din legume

Apropierea Sărbătorilor de Paște aduce în discuție eterna dilemă: ce pregătim ca aperitiv astfel încât să fie gustos, aspectuos și sănătos în același timp? Chiar dacă anul acesta masa de Paște va reprezenta o excepție, în sensul că nu va mai aduna, ca în ceilalți ani, întreaga familie și prietenii apropiați, gospodinele se pregătesc în continuare cu conștiinciozitate.

Pima masă a zilei de Paște rămâne, astfel, la latitudinea fiecărei gospodine dacă va fi una încărcată “cu de toate” sau mai lejeră, cu legume și fructe din belșug, pentru a facilita digestia într-o perioada și așa lipsită de mișcare și efort fizic.

Sigur că preparatele deja consacrate, cum sunt ouăle roșii, drobul de miel sau salata de boeuf, nu vor lipsi nici de această dată de pe masa de Paște. Noi am selectat însă câteva idei de apertive simple și ușor de pus în practică, dar care vor face deliciul oricărui pofticios. Este vorba despre buchete de lalele din roșii cherry umplute cu cremă de brânză,  ouă umplute cu pește și legume, ciuperci quatro formaggi, cremă de brânză tartinabilă sau un platou cu diferite tipuri de brânză și cașcaval, decorate cu legume și fructe de primăvară.

Unde mai pui că, pe lângă faptul că sunt delicoase, aceste aperitive pot ține cu brio loc și de “decorațiuni” pentru masa de Paște datorită aspectului desăvârșit. Totul constă în îndemânarea și creativitatea puse la grea încercare de gospodine, zilele aceste. 

Ce nu trebuie să pierdeți însă din vedere este modul în care combinați legumele cu preparatele reci din carne. Jocul de culori, forme și arome pot da un aspect profesionist mesei voastre de Paște și vor trece testul chiar și celui mai mofturos membru al familiei. 

În plus, un buchet cu flori proaspete, de primăvară, așezat chiar în mijlocul mesei, va crea o stare de bună-dispoziție tuturor participanților la masă.

Ceea ce vă recomandăm noi este să fiți îndrăznețe și să îmbinați în mod creativ tradiționalul pe care fiecare dintre noi l-a moștenit de la mamele și bunicele noastre, cu inovația zilelor noastre. Rezultatele vor fi cu siguranță memorabile!

 

Mai multe articole despre:
masa de paste idei aperitive masa paste