MENIU

Iată motivul pentru care NU TREBUIE să scrii „AMIN” pe Facebook

Ce ar putea fi greșit la a scrie “Amin”? Nimic, asta am crezut până când un prieten mi-a spus despre consecințele acestui lucru. Site-ul tasta.ro informează asupra acestui pericol neștiut, pe care multă lume îl consideră inofensiv.

Dacă ești un utilizator de Facebook normal, iar cineva care simte compasiune pentru suferința altcuiva, cu siguranță ai observat acele publicații care spun lucruri ca “Știu că nu vei aprecia această fotografie pentru că sunt bolnav” sau “Scrie ‘Amin’ pentru a mă vindeca”.

Eram unul dintre acei oameni cărora le păreau rău când vedeau postări de tipul “Treci peste dacă nu ai inimă” până când un prieten m-a alertat de înșelătoria din spatele acestui lucru.

Nu există nicio viață care ar putea fi salvată cu un “Like” sau vreo boală care poate fi vindecată dacă scrii “Amin”: faci acest lucru doar pentru a-ți arăta compasiunea. Dar, în ciuda bunelor intenții, prin acest lucru este foarte posibil să ajuți anumiți utilizatori de Facebook să facă niște bani în mod ușor.

Aceste postări manipulatoare sunt create pentru a păcăli sau a exploata oamenii în a da “Like”-uri, a distribui sau a comenta, lucru ce rezultă în acumularea de urmăritori pe pagina respectivă. Creatorii paginii apoi distribuie publicitate malițioasă, viruși și înșelătorii. De asemenea, ei păstrează datele de contact, locul în care în care trăiești, data nașterii și e-mail-ul tău, lucruri ce pot fi utilizate pentru a se infiltra în contul tău.

Atunci când distribui aceste postări, de fapt faci foarte mult rău prin creșterea popularității. Deoarece atunci când se întâmplă asta, creatorul paginii câștigă bani folosind o imagine furată a unui animal care suferă sau a unui copil bolnav a cărui familie nu știe că este folosită astfel.

Așa că data viitoare când te simți prost din cauza faptului că nu ai distribuit pe peretele tău una dintre acele postări, adu-ți aminte că “Like”-ul și “Amin”-ul tău nu vor salva nicio viață. Doar vor ajuta un grup de oameni fără inimă să își umple buzunarele.