MENIU

Hossu, anunț despre concediile medicale ale românilor

Guvernanții, în prima găsirii unor soluții pentru anumite activități populiste, uită consecințele acestora, spune președintele ”Cartel Alfa”, Bogdan Hossu, care a dat concediul medical ca exemplu în acest sens.

Conform legii, din a patra zi de concediu medical ar trebui ca lucrătorul să aibă 80%, primele patru zile fiind suportate de el, amintește Hossu, la ”Realitatea pe Net”.

”Ar trebui să ducă la o instituție a statului adeverință de la medic că i-a dat cinci zile de concediu, adeverință de la angajator că venitul său este o anumită sumă. Ar trebui să se calculeze apoi cât reprezintă zilele de concediu medical și să i se verse imediat salariatului respectiva sumă de bani”, spune acesta.

Lucrurile nu vor sta, însă, așa, atrage atenția președintele ”Cartel Alfa”.

”Exact cei mai defavorizați pierd nu numai sprijinul de la stat, ci și pe cel care venea din salariul lor. Angajatorul astăzi e obligat să contribuie cu 0,25% din fondul de salarii. Îi plătește instantaneu zilele respective de concediu medical. Apoi spune 'Am avut zece bolnavi, trebuia să-ți dau 1000 de lei, nu-ți mai dau decât 100, că pe restul i-am plătit'. Era o descentralizare a sistemului pe cre statul n-o vedea, dar care funcționa", a explicat Hossu. 

Mai multe articole despre:
null