MENIU

Horia Georgescu, șeful ANI, a fost reţinut de DNA pentru 24 de ore

Horia Georgescu, la DNA

Horia Georgescu, șeful Agenției Naționale de Integritate, a fost reţinut de DNA pentru 24 de ore, luni, în dosarul despăgubirilor ANRP. Georgescu este cercetat pentru abuz în serviciu.

UPDATE 14.00: Horia Georgescu a fost reţinut de DNA pentru 24 de ore. Georgescu a fost scos din sediul DNA încătuşat şi urcat într-o maşină cu care va fi dus în Arestul Poliţiei Capitalei.

Potrivit procurorilor DNA, prejudiciul calculat în acest dosar este de aproximativ 75 de milioane de euro. Este vorba despre suma cu care au fost supraevaluate despăgubirile oferite de ANRP, atunci când Georgescu făcea parte din Comisia Centrală de Stabilirea Despăgubirilor.

Horia Georgescu, șeful Agenției Naționale de Integritate, a fost audiat la DNA luni dimineață, transmite Realitatea TV. Șeful ANI a fost adus la ora 8 dimineața sub escorta polițiștilor și procurorilor DNA.

Deputatul PNL Theodor Cătălin Nicolescu a fost adus cu mandat la DNA, luni, în acelaşi dosar în care este audiat şi şeful Agenţiei Naţionale de Integritate, Horia Georgescu, surse judiciare declarând că anchetatorii vizează retrocedarea ilegală a unor imobile supraevaluate.

Potrivit unor surse judiciare, Horia Georgescu este cercetat într-un dosar disjuns din dosarul ANRP, în care fosta șefă DIICOT, Alina Bica, a fost trimisă în judecată. Horia Georgescu este audiat alături de alte două persoane.

Horia Georgescu, șeful ANI, este cecetat pentru abuz în serviciu pentru peioada 2009-2011, când ocupa poziția de membru în Comisia pentru stabilirea despăgubirilor din cadrul ANRP.

Horia Georgescu a fost până în 2011 membru în Comisia pentru stabilirea despăgubirilor din cadrul ANRP. Este posibil ca el să fie audiat pentru fapte presupus săvârşite în acea perioadă, pe vremea când el făcea parte din Comisia ANRP.

Comsia de la ANRP a decis restituiri considerate ilegale în mai multe cazuri.

Horia Georgescu, șeful ANI, este cecetat pentru abuz în serviciu pentru peioada 2009-2011, când ocupa poziția de membru în Comisia pentru stabilirea despăgubirilor din cadrul ANRP.

Mai multe articole despre:
ANI Horia Georgescu