MENIU

HIV aproape învins. Speranță de viață normală, datorită terapiilor de ultimă generație

Cercetătorii de la Universitatea din Bristol au relatat într-un studiu recent publicat că s-au întregistrat „succese extraordinare” în privința rezultatelor și a reducerii efectelor secundare în tratamentele de ultimă generație împotriva virusului HIV.

Medicamentele de ultimă generație îngreunează replicarea virusului în organism, iar apariția rezistenței la antivirale este redusă.

Noile scheme de terapie antiretrovirală includ o combinație de trei sau mai multe substanțe, care blochează progresul normal al virusului.

Cercetătorii au catalogat noile descoperiri drept „una dintre cele mai coniderabile reușite din domeniul sănătății din ultimii 40 de ani”.

Cercetările au fost făcute pe un segment de 88.500 de persoane infectate cu HIV, din Europa și America de Nord.

Aceștia au participat la 18 studii, iar în urma lor, s-a constatat că numărul deceselor din cauza bolii s-a redus drastic la cei care au început tratamentul între anii 2008 și 2010, spre deosebire de cei care au fost tratați între 1996 și 2007.

Speranța de viață a unui pacient de 20 de an, care a început terapia antivirală după 2008, este de 78 de ani, cât a unui om care nu este infectat cu HIV, informează BBC.