MENIU

HILAR. Cum se fac angajările la stat: "I-am dat subiectele înainte, a copiat, am refăcut lucrarea"

Consiliera spune că a refuzat șpaga

Situație demnă de Cascadorii râsului la angajarea pe pile la stat, care arată nu doar putreziciunea din sistem, ci și gradul de incompetență crasă al unora dintre cei care lucrează în funcții publice.

Dacă nu ar fi trist, ar comic: o fostă consilieră a unui fost ministru povestește cum s-a "chinuit" efectiv să-l angajeze pe o poziție extrem de importantă pe un anumit candidat.

Condamnată la un an si jumatate de inchisoare cu suspendare in prima instanta si inca judecata pentru trucarea unui concurs pentru o angajare la stat, Paula Manuceanu, fost consilier al fostului ministru al Muncii Mariana Campeanu, a povestit, intr-un interviu acordat Centrului de Investigatii Media, cum a facut totul pentru ca un anumit candidat sa ocupe un important post de consilier pentru afaceri europene in Autoritatea de Management a proiectelor POS-DRU, la acel moment blocate de Bruxelles pentru mari probleme de management.

Manuceanu povesteste cum i-a trimis pe mail candidatului subiectele de examen, cum acesta, desi avea subiectele, a copiat, cum si dupa ce a copiat lucrarea nu a fost suficient de buna si a trebuit refacuta si inlocuita ulterior si cum ei i-au fost oferiti bani pentru acest ajutor, bani pe care i-a refuzat.

Principala problema a Paulei Manuceanu, asa cum reiese din interviu, nu pare a fi procesul penal inca in curs, ci faptul ca si-a pierdut locul de munca, acela de consilier la cabinetul ministrului Muncii Mariana Campeanu.

Manuceanu afirma raspicat ca acest lucru reprezinta o practica obisnuita in ceea ce priveste angajarile "in sistem", dar si multe alte lucruri privind modul de operare in astfel de situatii.

Fostul consilier afirma ca faptele sale nu reprezinta altceva decat lucruri care "s-au intamplat, se intampla si se vor intampla" in sistemul public romanesc.

Vezi interviul AICI