MENIU

Harta drumurilor pe care riști să rămâi înzăpezit

Prim-ministrul Victor Ponta a cerut, luni, Poliţiei şi CNADNR să ia măsurile necesare cu privire la drumurile aglomerate în condiţiile de vreme rea, scrie Capital.

"Şi pentru Poliţie şi pentru CNADNR, foarte mare atenţie cu drumurile care sunt oricum aglomerate. Şi în vreme frumoasă DN1, fiind mai multe zile libere, ar fi fost foarte aglomerat, acum cu vreme rea este cu atât mai rău. Vă rog să luaţi măsurile pentru material antiderapant şi poliţia să suplimentaţi toate efectivele pentru că în această zi pot să-mi imaginez că DN1, drumul spre Bucureşti, va fi cumplit de aglomerat şi în condiţii dificile. Şi celelalte drumuri le trataţi la fel, dar aici nu este nevoie să fim experţi fiindcă va fi o situaţie specială", a spus Ponta, în cadrul comandamentului de iarnă convocat la Palatul Victoria. Ponta a mai solicitat autorităţilor să rămână în coordonarea vicepremierului Gabriel Oprea şi să anunţe imediat orice problemă specială. Ministrul de Interne, Gabriel Oprea, a arătat că echipajele poliţiei rutiere au fost suplimentate. "Echipajele poliţiei rutiere sunt suplimentate astfel încât acolo unde se formează polei sau este necesară intervenţia utilajelor de deszăpezire să poată avertiza din timp conducătorii auto. Echipaje suplimentare avem şi pe DN 1 şi pe alte trasee, unde aşteptăm astăzi un aflux mare de autovehicule", a spus Oprea.

 

 CNADNR SA recomandă tuturor participanţilor la trafic să pornească la drum doar cu autovehicule echipate cu pneuri de iarnă, săculeţ cu material antiderapant şi lopată, să aibă o conduită preventivă în trafic, să folosească cât mai mult frâna de motor şi să evite depăşirile acolo unde nu există suficient spaţiu şi suficientă vizibilitate pentru a fi executate în condiţii de maximă siguranţă. Rugăm participanţii la trafic să se informeze înainte de plecarea la drum asupra stării reţelei de drumuri naţionale la Dispeceratul Comandamentului Central de Iarnă, la numerele de telefon 021/9360, TEL VERDE 0800.80.9360. De asemenea, reamintim participanţilor la trafic că pot furniza şi obţine informaţii despre starea reţelei de drumuri naţionale şi autostrăzi la Dispeceratul Comandamentului Central de Iarnă, la numerele de telefon 021/9360, TEL VERDE 0800.80.9360

 

 Mai multe pe Capital