MENIU

Guvernul Dăncilă, la mâna ALDE

Liberalii au obținut susținerea Pro România pentru moțiunea de cenzură împotriva Guvernului minoritar PSD, a anunțat liderul deputaților PNL, Raluca Turcan. Prim-vicepreşedintele PNL a declarat că există un „angajament ferm" pentru semnarea moţiunii de cenzură şi votarea acesteia din partea Pro România. ALDE încă nu a anunțat clar dacă susține moțiunea de cenzură.   

„Am avut întâlniri cu USR, PMP, ALDE, UDMR și Minorități. După întâlnirea de astăzi cu Pro România putem spune că din partea acestora există un angajament ferm de semnare a moțiunii de cenzură”, a spus Raluca Turcan, la Parlament.

„Vom relua discuțiile cu ALDE și le vom pune la dispoziție textul rmonizat cu Pro România și UDMR. Semnalele au fost favorabile”, a precizat Turcan.

"Moţiunea de cenzură va fi depusă. Şansele ca restructurarea Guvernului să treacă sunt foarte mici. (...) Vom vedea cu ce formulă şi ce decizii de restructurare vin. Vreau să vă atrag atenţia că în baza Constituţiei votul împotriva restructurării nu duce la căderea cabinetului. De aceea votul pe restructurare va trebui întărit şi completat cu moţiunea de cenzură. (...) Dacă vor întârzia însă cu restructurarea şi se vor ţine cu dinţii de cele aşa zise 45 de zile, care de fapt nu sunt prevăzute nicăieri, atunci noi cu moţiunea de cenzură vom merge mai departe când suntem siguri că va trece", a mai arătat prim-vicepreşedintele liberal.

În total, PNL, USR, PMP, UDMR și Pro România au 212 de parlamentari. Opoziția a anunțat că va depune moțiunea doar când vor fi strânse 233 de semnături.

Astfel, mai sunt necesare cel puțin 20 de voturi din ALDE pentru a trece moțiunea de cenzură. ALDE are, în total, 31 de parlamentari.