MENIU

Guvernul a modificat regulile pentru programul ,,Prima maşină''

Veşti bune pentru cei care vor maşini noi. Guvernul a adoptat  ordonanţă de urgenţă care modifică regulile pentru programul ,,Prima maşină''. Vor putea beneficia de ajutor de la stat şi cei care, în trecut, au cumpărat deja o maşină nouă prin programele Rabla sau Prima maşină. Şoferii vor putea opta chiar şi pentru autoturismele hibrid şi pur electrice.

OUG care se află pe masa Executivul stabilește că pentru autoturismele cu sistem de propulsie termic, preţul de achiziţie nu poate depăşi suma de 50.000 lei, la care se adaugă TVA, după caz.

Pentru autoturismele hibrid preţul de achiziţie nu poate depăşi suma de 100.000 lei, fără TVA, în timp ce pentru pentru autoturismele electric hibrid şi pur electric, preţul de achiziţie nu poate depăşi suma de 150.000 lei, la care se adaugă TVA, după caz".

Beneficiarii Programului trebuie să dispună de un avans de minimum 5% din preţul de achiziţie a autoturismului nou pentru autoturismele cu sistem de propulsie termic, de minimum 25% din preţul de achiziţie nou pentru autoturismele hibrid și de minimum 30% pentru autoturismul electric hibrid şi pur electric .

Decizia Guvernul de a adoptat această OUG vine după ce CJUE a cerut Comisiei Europene sancționarea României pentru că nu au luat măsurile necesare de sănătate publică.

Potrivit Comisiei Europene, în București valorile-limită zilnice de poluare au fost depășite în mod constant. În anul 2016 acestea au fost depășite pentru o perioadă de 38 de zile.

Sunt vești bune și pt soferii care se temeau de o nouă taxă auto. Guvernul nu a găsit, până în prezent, o formulă care să nu poată să fie atacată în justiție.

Mai multe articole despre:
Prima maşină