MENIU

Guşă, după întâlnirea "operativă" a şefilor serviciilor:Departe de întâlnirile de gen ale lui Coldea

Marţi, la o oră de maximă audientă, Antena 3 a lui Dan Voiculescu, prin vocile lui Mihai Gâdea şi cea a lui Adrian Ursu, a aruncat în eter ceea ce s-a vrut o mare bombă de presa. Anume că, în mare taină, şefii serviciilor secrete, între care Eduard Helwig de la SRI, Gabriel Vlase de la SIE şi Lucian Pahonţu de la SPP, ar fi avut o întâlnire operativă în care au dezbătut cazul "Valiza", mai precis eșecul acestuia, care nu ar fi reuşit să abată atenţia opiniei publice de la adevaratul subiect legat de Augustin Lazăr.

Numai că ceea ce s-a dorit a fi o mare explozie mediatică se dovedeşte a fi o mare implozie! Un fâs, un fonfleu de presă sau cum se spune mai nou, un fake news.

Referitor la acest voit a fi scandal mediatic, construit in laboratoarele coldiene din subsolurile alambicate ale politicii lui Dragnea, şi asvârlit în gurile binomului mediatic Gâdea-Ursu, ziuanews l-a intrebat pe consultantul politic Cozmin Gușă, care în calitate de strateg al unor politicieni de marcă, ar putea sa decripteze o asemenea tesătură manipulatorie. La ce ar folosi ea, mai precis?

"Legat de marea dezvăluire a conspiraţiei şefilor de servicii m-am uitat şi eu cu mare atenţie şi m-am şi interesat şi pot să vă spun că de data asta cu siguranţă e un fake news. Marea întâlnire de conspiraţie a fost de fapt un şpriţ normal pe care seful de la SIE, pe care-l cheamă Gabriel, l-a dat în avans de ziua lui onomastică şi n-au fost şefi de servicii acolo, au fost politicieni, prieteni, oameni din mass-media, deci departe de a fi ceva asemănător cu ce se întâmpla nu demult în statul paralel. Şi aici pot să mai spun un lucru, marea mulţumire, personală, pe care o am, dupa dispariţia genului Coldea, este că acele chiolhanuri de tip securistic în care se hotăra soarta în justiţie sau în viaţa publică a unora sau altora a disparut, şi asta nu-i puţin lucru.

Normalitatea pe care a introdus-o Helwig, într-adevăr, dupa greaua disparitie a lui Coldea din structura e ceva ce putem aplauda şi după toate semnele pe care le putem vedea, Gabriel Vlase îi calcă pe urme lui Helwig din acest unghi, ceea ce nu poate să fie decât mulţumitor pentru noi, în conditiile în care vrem nişte servicii secrete puternice, dar care nu intervin nici în actul de justiţie, nici în viaţa publică, ci îşi văd de fişa postului acolo unde scrie în final, înainte de semnatură: Servim Patria!", a declarat consultantul politic Cozmin Gușă pentru sursa amintită.

Mai multe detalii, pe sursa ziuanews.ro