MENIU

"Cred că sunteţi bulversaţi de tot felul de proiecte pe taxe". Grindeanu, moment de sinceritate

Premierul Sorin Grindeanu a recunoscut, într-o discuţie cu investitorii români, că avalanşa de anunţuri cu privire la schimbările de taxe creează disconfort mediului de afaceri, care are nevoie de predictibilitate.

Premierul a participat joi la o întâlnire de lucru cu marii investitori români, organizată la Palatul Victoria.

Grindeanu a recunoscut că mulţi oameni de afaceri sunt "bulversaţi" de "toată discuţia despre iniţiativa pentru schimbarea metodei de impozitare" şi "de tot felul de proiecte apărute în spaţiul public":

"Sunt conştient că niciun om de afaceri nu poate să îşi facă un plan în lipsa unui cadru previzibil, am tot scăzut taxe şi impozite, iar mulţi cred că sunteţi bulversaţi de tot felul de proiecte apărute în spaţiul public. Toată discuţia despre iniţiativa pentru schimbarea metodei de impozitare nu ne-a făcut bine, am luat deja măsuri să fie mai bine discutate în interior înainte de a ieşi în spaţiul public", a declarat premierul Sorin Grindeanu.

Premierul le-a transmis investitorilor români că îşi doreşte să aşeze pe baze noi relaţia dintre instituţiile statului de control şi mediul de afaceri.

În condiţiile în care capitalul românesc reprezintă 47% din bussinesul loacl şi patronii români plătesc cel mai mare impozit pe profit din ţară, ei au nevoie de politici publice care să asigure "un cadru transparent, stabil şi să fie predictibil",  precizat Grindeanu.

"Prioritatea zero în acest moment este să dăm drumul la investiţii. Vreau să pun accent pe dezvoltarea infrastructurii, cred că a venit timpul să facem lucruri concrete", a mai spus primul ministru.