MENIU

Grevă pe aeroportul din Paris. Zeci de zboruri au fost anulate

Foto/Arhivă

Grevă a controlorilor de trafic de pe aeroportul din Paris, acțiune care a dus la anulate a aproape 70% dintre cursele programate.

Autoritatea franceză de aviație civilă a anunțat vineri că a ordonat companiilor aeriene care operează pe aeroportul Paris Orly să anuleze 70% din zboruri înainte de greva controlorilor de trafic aerian de weekend, relatează France24.

Anulările vor afecta zborurile comerciale programate sâmbătă între 04.00 GMT și 21.30 GMT, se arată într-un comunicat.

Zborurile între Orly și teritoriile franceze de peste mari vor funcționa în mod normal, se arată în comunicat.

Oprirea vine la doar o luna după o greva masivă a controlorilor de trafic aerian care a afectat mai multe aeroporturi franceze și care s-a încheiat cu un acord între autoritatea aviației civile și cel mai mare sindicat al controlorilor de trafic aerian, SNCTA.

Dar cel de-al doilea sindicat că mărime, UNSĂ-ICNA, a spus că nivelurile de personal sunt încă inadecvate.

 

UNSĂ-ICNA și al treilea cel mai mare sindicat din sector, USAC-CGT, au respins ambele acordul semnat la sfârșitul lunii trecute, care includea și concesii la salarii.

Greva din aprilie a dus la anularea a mii de zboruri în Franța și în toată Europa.

Orly, situat la sud de Paris, este al doilea cel mai mare aeroport care deservește capitală Franței, după Roissy Charles-de-Gaulle.

Este un hub secundar pentru transportatorul național Air France și este baza pentru filiala să low-cost Transavia.

Peste 20 de alte companii aeriene, inclusiv easyJet, Iberia și ȚAP, zboară din Orly, care a procesat peste 32 de milioane de pasageri anul trecut, potrivit asociației aeroportuare UAF.