MENIU

Greşeala pe care toată lumea o face când prăjeşte ouă. Te poţi îmbolnăvi grav

Specialiştii cotidianului german “Bild” ne spun ce alimente nu sunt bune pentru toată lumea. Iată azi trei exemple, conform clicksanatate.ro. Printre acestea se numără şi ouăle care nu sunt bine prăjite sau fierte!

Ouă

Consumul de ouă crude prezintă riscul de infecţie cu salmonela. Simptome: vărsături, crampe stomacale, diaree şi febră. Copiii şi persoanele în vârstă sunt cele mai expuse. Pont: gătiţi întotdeauna ouăle la peste 75 °C, ca să omorâţi agenţii patogeni.

Grăsime încinsă

Grăsimile lăsate prea mult timp pe foc se descompun în compuşi chimici toxici, precum peroxizii, care inhibă activitatea unor enzime importante. În plus, există suspiciunea că joacă un rol important în formarea tumorilor canceroase. Pont: nu încălziţi niciodată grăsimea la mai mult de 80°C.

Cereale

Dacă suferiţi de intoleranţă la gluten (boala celiacă), consumul de cereale vă poate pune sănătatea în pericol. Corpul reacţionează la o proteină specială prin diaree. Dacă această intoleranţă nu este supravegheată (evitarea consecventă a produselor care conţin gluten), se poate ajunge în timp la osteoporoză, afecţiuni ale tiroidei, diabet şi depresie.

Mai multe articole despre:
sănătate oua prăjit