MENIU

Greşeala pe care o faci după terminarea cafelei. Ce ratezi

Cu toţii apreciem o ceaşcă bună de cafea dimineaţa sau în momentele în care dorim să ne energizăm şi să alungăm oboseala. Foarte puţini, însă, cunoaştem beneficiile zaţului de cafea, pe care îl aruncăm după ce terminăm de băut licoarea. Iată patru motive pentru care zaţul de cafea merită păstrat în bucătărie.

1. Amestecul făcut din zaţul de cafea şi două linguriţe de ulei de măsline te poate scăpa de celulită. Aplică această combinaţie pe picioare şi abdomen, las-o să acţioneze 20 de minute, apoi clăteşte.
 
2. Dacă îţi doreşti ca hainele tale de culoare închisă să-şi păstreze nuanţa în timp, adaugă în apa în care le speli cafea şi zaţ. Poate face minuni pentru materiale.
 
3. În cosmetică, zaţul e folosit pe post de exfoliant. Îţi lasă o piele catifelată şi îndepărteză celulele moarte, iar în combinaţie cu uleiul de cocos îţi face un ten luminos şi te scapă de cearcane.
 
4. Te poate ajuta să alungi şi insectele din casă, aşa că îl poţi împrăştia în locurile cu probleme. Ba mai mult, poate fi întrebuinţat şi ca îngrăşământ.
 
Sursă: BZI.ro
Mai multe articole despre:
cafea zaț