MENIU

Greşeala făcută la volan care îţi distruge maşina. Puţini şoferi ştiu asta!

<p>Codul Rutier</p>

Șoferii își iubesc mașinile și vor să le mențină cât mai curate, strălucitoare și în stare impecabilă. Doar că stilul de a o conduce poate să o strice, iar tu să te întrebi unde este problema. Află in continuare care sunt obiceiurile zilnice care îți pot distruge mijlocul de transport.

Muzică la maxim

O mare greșeală pe care o fac unii șoferi fără să își dea seama este că atunci când dau volumul muzicii la maximum șuruburile mașinii se slăbesc, ceea ce o vor face mai slabă și mai zgomotoasă, scrie Exquis.

 

eMAG BLACK FRIDAY 2018 - Oferta e disponibila AICI.

 

Lista magazinelor care participa la Black Friday o gasesti AICI.


Frâna de mână

Dacă nu tragi frâna de mâna, îți îmbătrâneşti prematur mașina. Atunci când nu faci asta pui presiune pe transmisie. Nu uita că atunci când parchezi, indiferent că este în pantă sau nu, să tragi frână de mâna și să o dezactivezi atunci când pleci.

Aceeași treaptă de viteză

Conducerea mașinii în aceeași treaptă de viteză pentru o lungă perioadă de timp sau dacă mergi într-o treaptă inferioară, în afara faptului că o să afectezi consumul de combustibil, o să uzeze transmisia. Dacă nu ești sigur pe reguli, învață să îți asculți și să îți simți mașina și o să îți dai seama când trebuie schimbate vitezele.

Ambreiajul

Cutia de viteze va avea de suferit dacă nu apeși ambreiajul complet. În cazul mașinilor mai noi nu poți să schimbi viteza dacă nu faci asta, dar la cele mai vechi poți să îl apeși doar până la 90%. Când nu îl calci complet nu se eliberează suficient lichid de ambreiaj provocând daune mașinii.

Mai multe articole despre:
şofer maşină volan condus