MENIU

Greșeala pe care o fac toţi când ţin post

Greșeala pe care o fac toţi când ţin post

Postul Crăciunului durează 40 de zile, iar dacă vrei să îl ții pe tot, trebuie să te asiguri că nu faci următoarele greșeli. Vei rămâne, astfel, sănătoasă și plină de energie.

În magazine găsești alternative de post la produsele care conțin ingrediente de origine animală, însă nu sunt tocmai sănătoase. Pentru a fi sigură că primești nutrienții necesari, trebuie să eviți greșelile care te-ar putea lăsa fără energie și te-ar îngrășa.

Nu mănânci fructe și legume

Deoarece renunți la carne, este important să îți iei proteinele din altă parte. Include în alimentație quinoa, semințele de chia, avocado sau fasolea. De altfel, dieta ta din timpul postului ar trebui să includă cât mai multe fructe și legume. Bananele, merele, perele, ananasul sunt surse importante de vitamine și minerale necesare în Postul Crăciunului.

Iei multe pastile

În timpul postului este indicat să eviți medicamentele, chiar și pe cele pe bază de plante. Nu renunța, însă, la tratament fără să ceri sfatul medicului. El este cel care știe cel mai bine dacă alimentație vegetală interacționează cu pastilele pe care le iei și te poate sfătui în această provință.

Faci prea mult sport

Când ții post, consumul de proteine este mai mic, de aceea nu este indicat să faci mult sport. Renunță la exercițiile dificile de la sală și înlocuiește-le cu plimbări moderate. Ai mai puțină energie decât atunci când mănânci normal, așa că nu exagera cu sportul!

Sursa: unica.ro

Mai multe articole despre:
post regim