MENIU

Gorghiu se repede la Firea: PNL nu va vota inițiativa de gratuitate la RATB

Copreședintele PNL Alina Gorghiu anunță că liberalii vor vota împotriva inițiativei privind gratuitatea transportului public de suprafață propusă de primarului ales al municipiului București, Gabriela Firea.

Gorghiu spune că o astfel de măsură ar putea falimenta regia locală de transport. 

„Cu toate riscurile, PNL va vota împotriva acestei inițiative, dintr-un motiv foarte simplu: minunile nu durează mult, iar în cazul de față, efectele sunt nocive pentru toți bucureștenii. Această gratuitate va fi plătită, până când se va constata de către toți falimentul RATB, și de către cei care merg cu autobuzul sau tramvaiul, și de către șoferi, pietoni ori biciliști pentru că toți plătim impozite și pentru că serviciile publice nu pot fi gratuite, într-o economie funcțională. Așa stau lucrurile, atunci când nu te închini la statuia lui Lenin și nu crezi în biblia lui Marx. Pomana domnului Dragnea și a doamnei Firea înseamnă, de fapt, autobuze și tramvaie proaste în continuare, înghesuială și mai mare, servicii de și mai slabă calitate și anularea oricărei perspective de modernizare a transportului în comun”, spune Gorhiu, citată de News.ro.

Mai mult, liderul PNL consideră măsura anunțată de primarul ales al Capitalei drept una populistă.

Gabriela Firea a anunțat recent că una din principalele măsuri pe care le va lua după instalarea în funcția de primar general va fi acordarea gratuității pe transportul în comun de suprafață. Anunțul făcut de Firea a fost comentat de mai mulți specialiști în administrație locală care nu văd fezabilă această măsură.