MENIU

Gigi Becali la Jocuri de putere: Sunt legat sentimental de spitalul la care a activat dr. Burnei

Într-o intervenție telefonică la emisiunea Jocuri de putere, unde se dezbate, alături de invitații ediției, situația profesorului Gheorghe Burnei, Gigi Becali a relatat prima întâlnire avută cu celebrul chirurg pediatru, implicat într-un scandal de malpraxis și corupție.

În dialogul său cu realizatorul Rareș Bogdan, la ediția din această seară, intitulată „Burnei - Reglare de conturi sau demascare?”, omul de afaceri Gigi Becali a detaliat circumstanțele care l-au determinat să interacționeze și să înceapă o colaborare cu profesorul Burnei.

În anul 2007, omul de afaceri Gigi Becali a făcut o donație de aproximativ 300.000 de euro pentru cumpărarea de tehnică medicală necesară intervențiilor chirurgicale la spitalul la care profesorul activa la acea dată.

Întrucât Gigi Becali era „legat sentimental” de Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, deoarece una dintre surorile sale avusese, în timpul vieții, o activitate creștinească la acel spital, invitatul telefonic a decis să facă donația sus-menționată. Decizia sa a venit la un deceniu de la decesul surorii sale, motivând că astfel, îi va duce mai departe misiunea.

Gigi Becali a menționat că totul s-a făcut pe bază de chitanță, acesta asigurând cadrele medicale că va achita suma necesară, indiferent care ar fi aceasta. Întrebat fiind de Gigi Becali dacă profesorul Burnei are oferte din străinătate, acesta a relatat că:

„Sunt român și, dacă mi-a dat Dumenzeu darul de a vindeca copii români, n-am să mă duc în străinatate să vindec copii străini”.