MENIU

CAZUL CARACAL. Răsturnare de situație: profilul psihologic al lui Dincă ascunde fapte tulburătoare

Gheorghe Dincă, bărbatul de 66 de ani, din Caracal, care a mărturisit că le-ar fi ucis şi incinerat pe Alexandra (15 ani) şi Luiza (18 ani), se apropie de profilul psihologic al unui criminal în serie.

Gabriel Diaconu, psihiatru, a explicat, la Realitatea TV, cum ar funcţiona mintea princilapului suspect în cazul Caracal.

Citiţi şi:

Mircea Badea, atac mizerabil la Tudor Chirilă, după ce artistul a vorbit despre cazul Caracal

"Sinceritatea din punct de vedere juridic se probează. Ceea ce ştim în acest tămbălău e că a devenit conştient (n.r. - Gheorghe Dincă) că e un subiect de interes personal. Face lucruri care să-l menţină în centrul atenţiei. Trăieşte vremuri de excepţie pentru personalitatea lui. Calendarul e important pentru el. Le-a incinerat ca o formă de depersonalizare a lor, ca să nu le vadă. Calendarul e mai important pentru femei decât pentru bărbaţi, din multe puncte de vedere. Putem să ne uităm la literatură la făptaşi care au avut pauze mari între crimele lor", a spus psihiatrul, care a continuat:

"În anectodica de genul ăsta, de vreme ce crima este atât de intimă, o va comunica cu titlul de confesiune, confesorul trebuie să fie special. Fascinaţia criminalilor în serie pentru uniformă este deosebită. Acest domn Dincă a lucrat la spital, deci a avut în tinereţe o uniformă. Profilul psihologic al făptaşului face ca nimeni să nu mai fie implicat în aceste fapte. Dacă ar fi fost să facă parte dintr-o reţea, ar fi fost prins mai devreme. Are nevoia de a se juca cu autorităţile. Ataşamentul lui faţă de victime este atât de intens încât dacă ar vorbi despre ele e ca şi cum le-ar pierde. El consideră că le-a făcut un bine. Nu poate să empatizeze cu familiile victimelor".

CARACAL. Cazul Luiza. Detalii tulburătoare din ancheta DIICOT: s-a găsit un sac cu oase și cenușă

Mai multe articole despre:
profil psihologic gheorghe dinca