MENIU

Suspectul de la Caracal a fost joi la lNML. Surse: are sau nu leziuni suspectul de la Caracal?

Gheorghe Dincă, principalul suspect în cazul tragediilor de la Caracal, a fost mers joi la Institutul Național de Medicină Legală. Anchetatorii vor să afle dacă bărbatul de 66 de ani avea discernământ în momentul comiterii faptelor. Este o anchetă în desfăşurare.

Gheorghe Dincă, principalul suspect în cazul tragediilor de la Caracal, va fi testat mâine cu poligraful, au precizat surse judiciare. Azi, el a fost dus la Institutul Național de Medicină Legală, unde a fost expertizat, pentru a se stabili dacă a fost bătut de polițiști, în momentul în care a fost prins, așa cum a reclamat acesta.

Gheorghe Dincă nu are leziuni interne, nu este rănit în niciun fel, conform unor surse Realitatea TV, care au obţinut date din raportul preliminar INML. Oricum, el va expertizat şi psihiatic. Mâine (vineri) va fi supus testului cu poligraful.

UPDATE ora 11.45: Gheorghe Dincă a fost scos de la INML şi dus înapoi la Jilava.

Citiţi şi:

Gheorghe Dincă, reacţii care au enervat pe toată lumea la sosirea la INML. Oamenii l-au huiduit


De asemenea, la INML urmează să fie făcută o expertiză care să arate dacă a fost bătut sau nu de polițiști, în momentul în care a fost prins, așa cum acuză acesta. Dincă și-a petrecut noaptea la Spitalul Penitenciar Jilava. A fost adus ieri pentru expertiza psihiatrică, dar și pentru a fi testat cu detectorul de minciuni, potrivit șefului DIICOT.

În primele zile ale anchetei, procurorii afirmau că cele două adolescente au fost ucise, iar suspectul ar fi recunoscut faptele. Ieri, șeful DIICOT a anunțat că nu este exclusă varianta ca fetele să fie în viață.

Șeful DIICOT, Felix Bănilă, a declarat, într-o conferință de presă susținută miercuri, că în dosarul crimelor de la Caracal sunt prioritare aflarea adevărului şi stabilirea adevărului prin probe temeinice. "Nu neglijăm nicio pistă pe care o putem afla inclusiv din presă", a spus Bănilă.

"Până nu avem concluzii clare cu privire la faptul că una sau alta din cele două fete ar fi fost într-adevăr ucise, sunt doar nişte indicii, le spunem rezonabile, dar până nu avem stabilit în mod cert acest lucru, nu putem neglija nicio pistă", a declarat Felix Bănilă.

Mai multe articole despre:
INML gheorghe dinca