MENIU

Ger extrem până luni. Codul galben, prelungit. Temperaturi de până la minus 28 de grade

Meteorologii au prelungit codul galben de ger până luni, 25 ianuarie. 

Gerul care a coborât peste România va ține cel puțin până pe 25 ianuarie, anunță Administrația Națională de Meteorologie. 
Fenomene : val de frig, ger mai ales noaptea şi dimineaţa

În intervalul menţionat, valul de frig va persista, astfel că vremea va fi deosebit de rece, geroasă noaptea şi dimineaţa în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile minime se vor situa frecvent între -20 şi -15 grade, iar izolat vor coborî şi până la -28...-25 de grade, în timp ce maximele termice, preponderent negative, pe arii restrânse, nu vor depăşi -10 grade.

În cursul nopţii de joi spre vineri (21-22 ianuarie) şi pe parcursul zilei de vineri, 22 ianuarie, temporar vântul va avea unele intensificări în Moldova şi în zona de munte.

Minus 29,5 grade Celsius s-au înregistrat, miercuri dimineață, la stația meteo din orașul Întorsura Buzăului, fiind cea mai scăzută temperatură din acest an. Luna ianuarie 2015 a fost și mai geroasă, pe 1 ianuarie anul trecut înregistrându-se minus 31,7 grade Celsius la Întorsura Buzăului, iar pe 8 ianuarie minus 34,7 grade Celsius, potrivit Agerpres.