MENIU

George Scripcaru, primarul Brașovului, pus sub control judiciar de DNA pentru corupție

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au dispus luarea măsurii controlului judiciar față de George Scripcaru, primarul Brașovului, pe care îl acuză de abuz în serviciu și participație improprie la abuz în serviciu.

În ordonanța întocmită oamenii legii arată că, în perioada 2007 – 2015, George Scripcaru și-a exercitat influența asupra directorului general al unei societăți din subordinea Primăriei municipiului Brașov și l-a determinat să achiziționeze succesiv, pe parcursul celor nouă ani, patru autoturisme marca Skoda Superb ce au fost puse ulterior, în mod formal, la dispoziția primăriei Brașov.

În acest sens au fost mai multe contracte și acte adiționale.

Scopurile urmărite de edil, spun procurorii, au fost obținerea unor foloase necuvenite pentru sine, constând în folosința exclusivă a mașinilor respective, dar și neplata costurilor pentru întreținerea/utilizarea acestora (vinietă, asigurarea CASCO, RCA, ITP, revizii și reparații).

Ulterior, pentru a ascunde faptul că autoturismele date în mod succesiv în folosința Primăriei Brașov sunt utilizate în interesul său personal, George Scripcaru a solicitat aceluiași director ca, în cazul în care pe adresa societății vor veni solicitări din partea Poliției Rutiere, să fie comunicat numele vreunui angajat, care astfel să fie sancționat contravențional în locul edilului.

În urma acestui demers, la data de 12 martie 2009, a fost încheiat un proces verbal prin care o altă persoană a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 120 lei și 2 puncte penalizare, menționându-se că a depășit viteza maxim admisă în localitate, în timp ce conducea unul din autoturismele respective.

“În realitate, autoturismul fusese condus de inculpat, rezultatul fiind obținerea pentru acesta din urmă de foloase necuvenite,constând în aceea că nu figurează în evidențele Poliției cu sancțiuni contravenționale și nu a plătit amenda respectivă”, se arată în comunicatul DNA.

Consecința acestei conduite infracționale a fost prejudicierea societății respective cu suma totală de 630.567,28 lei reprezentând valoarea mașinilor achiziționate și cheltuielile suportate cu întreținerea/utilizarea acestora.

Mai multe articole despre:
George Scripcaru dna primar brasov