MENIU

George H. W. Bush a murit. Rolul fantastic jucat de fostul preşedinte al SUA

A murit George H. W. Bush

George H. W. Bush a murit | George H. W. Bush a murit la vârsta de 94 de ani, a anunţat presa internaţională.

George H. W. Bush a murit | George H.W. Bush, cel de-al 41-lea președinte al Statelor Unite, a murit la vârsta de 94 de ani. George H.W. Bush va rămâne în istorie drept președintele sub mandatul căruia s-au petrecut transformările radicale din Europa de Est, culminând cu prăbușirea Uniunii Sovietice.

George H. W. Bush a avut un singur mandat la Casa Albă, între 1989 şi 1993, însă a fost un mandat extrem de important, întrucât s-a petrecut într-o perioadă în care s-a prăbușit Uniunea Sovietică, iar Europa de Est și-a regăsit libertatea.

Revoluţia Română din 1989 s-a produs când George H. W. Bush era preşedintele SUA.

De altfel, George H. W. Bush a şi vizitat România în perioada 18 - 19 septembrie 1983. La întâlnire au mai participat Ștefan Andrei - ministrul afacerilor externe și amiral Daniel J. Murphy - șeful personalului Oficiului vicepreședintelui Statelor Unite ale Americii.

Era perioada în care Ceaușescu anunțase că intenționează să plătească integral datoria externă a României și să nu mai recurgă la alte credite externe, urmând ca dezvoltarea țării să se facă exclusiv pe seama producției interne, lucru care a dus la înfometarea populației și la o uriașă criză economică.

George Bush senior suferea de mai mulţi ani de boala Parkinson şi se deplasa într-un scaun cu rotile.