MENIU

Găzduire WordPress - ce este și când este o soluție viabilă

Wordpress

Cand vine vorba de alegerea tipului perfect de găzduire web pentru website-ul dvs. WordPress  veți avea la dispoziție o mulțime de opțiuni diferite. Cel mai probabil punct de plecare va fi gazduirea partajată însă odată ce ați depășit ceea ce vă poate oferi găzduirea partajată  va trebui să luați o decizie cu privire la solutia de găzduire web potrivită. De cele mai multe ori, alegerea optimă pentru un website WordPress este un  pachet de gazduire dedicată WordPress; această formă de găzduire web se situează ca performanțe între gazduirea partajată și un sever dedicat.

În continuare vom explora ce înseamnă găzduirea specializată WordPress. Vom vedea care sunt avantajele și dezavantajele sale  astfel încât să puteți decide dacă acest tip de găzduire va fi potrivit pentru websitul dvs.

Găzduire WordPress: Ce este?

Găzduirea WordPress și găzduirea partajată sunt similare în anumite privințe. Cu toate acestea, în cazul  găzduirii partajate folosiți resursele unui server fizic împreună cu sute sau chiar mii de alte site-uri web. Daca un site web consumă resurse excesiv   există riscul să afecteze negativ alte site-uri web găzduite pe acelasi server.

Un serviciu de găzduire optimizat pentru WordPress va include un serviciu de asistență specializat din partea unei echipe care în unele cazuri poate include și dezvoltatori WordPress (cum este și in cazul serviciilor oferite de hostx.ro).

În cazul gazduirii WordPress specializate resursele serverului dvs.   sunt complet garantate. Nici un alt utilizator nu vă poate consuma resursele alocate exclusiv și în plus puteți menține costurile la un nivel rezonabil profitând de o serie de functionalități precum clonarea sau staging-ul. Un serviciu specializat va oferi un mediu optimizat pentru WordPress care va asigura un nivel ridicat de performanță și securitate.

Daca sunteti proprietarul unui website WordPress pentru care  gazduirea partajată nu mai este suficientă dar nu aveți bugetul sau volumul de trafic pentru a justifica un server dedicat, atunci o soluție de gazduire WordPress ar putea fi soluția perfectă pentru cerințele dvs.

Avantajele unei soluții de găzduire specializate WordPress

Iată câteva dintre principalele avantaje de care veți beneficia atunci cand migrați către un serviciu de găzduire WordPress:

1. Viteză și performanțe îmbunătățite

Un site web lent este dăunător succesului (nu este o glumă). Nu numai că veți oferi o experiență neplacută utilizatorilor dar  veți fi clasat mai jos în motoarele de cautare. Trecerea la serviciile de găzduire web WordPress  este una dintre cele mai bune modalități de a crește performanțele website-ului dvs. Performanțele website-ului se vor îmbunătăți  iar resursele complet dedicate web site-ului dvs.  vă vor permite să faceți față cu ușurință spike-urilor.

2. Securitate mai bună

Daca doriți să aveți un website securizat,  care să reziste atacurilor hackerilor, găzduirea  WordPress este o soluție care vă poate oferi garanții suplimentare. Izolarea completă oferită de un astfel de serviciu dar și  protecția impotriva atacurilor DDoS sau altor tipuri  asigură o securitate ridicată și elimină multe dintre riscurile cu care se confruntă websitul dvs. în fiecare zi.

3. Foarte accesibil, având în vedere  caracteristicile sale

Având in vedere tot ceea ce obțineți cu un serviciu de găzduire WordPress prețul este surprinzător de accesibil. Desigur, acest preț va crește cu cât mai multe resurse sunt necesare website-ului dvs. dar dacă ținem cont de ceea ce obțineți în termeni de resurse și performanțe puteți justifica cu ușurință costurile serviciului. Comparativ cu nivelul de securitate pe care îl obtineți cu găzduirea partajată găzduirea WordPress este net superioară.

4. Personalizare și control al serviciului de găzduire

Cu găzduirea partajată, sunteți limitat de opțiunile de configurare inițială pe care compania de gazduire vi le oferă. Daca aveți nevoie de o configurație unică de găzduire sau doriți un setup diferit atunci un pachet de gazduire WordPress este extrem de util.

 

Există dezavantaje ale găzduirii specializate WordPress?

Este important să recunoaștem ca gazduirea WordPress nu este soluția perfectă pentru orice tip de proprietar de site-uri WordPress. Pentru websiturile foarte complexe pot fi necesare alte soluții - de exemplu servere dedicate sau clustere de servere dedicate. Unul din dezavantajele importante ale gazduirii WordPress este prețul - este mai scumpă decat găzduirea partajată.

Daca găzduirea partajată a fost soluția optima din punct de vedere financiar pentru dvs.  atunci este posibil sa nu fiți încă pregătit pentru gazduirea WordPress. Există planuri de găzduire VPS care pot fi mai ieftine însă aproape toate vor fi mai scumpe decat un plan de gazduire partajată.

 

Când ar trebui să faceți upgrade către un serviciu de găzduire WordPress?

Daca este prima dată când creați un site web WordPress  este posibil să nu aveți nevoie de găzduire specializată WordPress. Daca abia ați intrat in mediul online, un plan de găzduire partajată vă poate oferi mai mult decît suficient pentru a construi un site web, a-l lansa și a-l dezvolta in etapele inițiale.

Odată ce site-ul dvs. a trecut de aceasta etapă inițială și traficul a început să crească este timpul să începeți să vă gândiți la un serviciu de  găzduire specializată WordPress.

Daca întâmpinați oricare dintre următoarele probleme, atunci o soluție de găzduire WordPress  ar putea fi soluția perfectă:
  • Website-ul dvs. este lent. Daca ați făcut tot ce vă stă in putință însă website-ul dvs. WordPress se încarcă în continuare greu atunci probabil ați depășit posibilitățile pachetului actual de găzduire web.
  • Întampinați probleme de securitate. Daca frecvența atacurilor crește poate fi un semn ca web site-ul dvs. devine mai popular. Este important să vă imbunătătiți securitatea prin alegerea unui serviciu de gazduire cu funcții extinse de protecție împotriva atacurilor online.
  • Traficul crește constant. Daca nu intâmpinați probleme de performanță dar website-ul dvs. crește constant, atunci probabil vă pregatiți pentru viitor și doriți să vă modificați pachetul de găzduire  inainte să apară  probleme de funcționare.

Dincolo de problemele explicate mai sus, exista și alte circumstanțe care necesită un serviciu de găzduire WordPress. Daca oricare dintre situațiile următoare este similară cu a dvs., atunci luați in considerare trecerea la găzduirea dedicată  WordPress:

  • Website-ul dvs. este in crestere constantă si este posibil să depășiți limitele găzduirii partajate în lunile următoare.
  • Aveți un website cu trafic intens și doriți să vă sporiți nivelul de securitate sau să aveți capacitatea de a scala resursele site-ului dvs.
  • Planificați o campanie de marketing care va avea ca rezultat un volum mare de vizitatori pe website-ul dvs.
  • Aveți mai multe site-uri web (sau lansați mai multe) si vă doriți ca acestea să beneficieze de un plan de găzduire

Este găzduirea WordPress VPS potrivită pentru dvs.?

Forma de găzduire pe care o alegeți poate asigura succesul sau eșecul site-ului dvs. Când performanțele webite-ului incep să scadă, nu numai că influentați negativ experiența utilizatorului ci și potențialele dvs. profituri.

Spre deosebire de găzduirea partajată de bază, găzduirea dedicată WordPress  vă oferă acces la mai multe resurse de server, oferind în același timp o securitate îmbunătățită și mai multe opțiuni de personalizare.

Mai multe articole despre:
wordpress