MENIU

Gaza: Noi tiruri de rachetă spre Israel

<p>ONU: Populaţia civilă din Gaza se află "&icirc;n pragul dezastrului"</p>

Israelul a fost duminică dimineața ținta unor noi tiruri de rachetă lansate din Fâșia Gaza, a anunțat armata israeliană, adăugând că nu a ripostat prin raiduri aeriene, transmite AFP.

Cinci rachete au ajuns în Israel, în regiunile Ashdon și Ashkelon (sud), în timp ce alte două au fost interceptate în centrul țării de sistemul antirachetă 'Iron Dome', a adăugat armata, care a pierdut în noaptea de sâmbătă spre duminică un al 43-lea militar, ucis de un obuz de mortieră pe teritoriul israelian.

"Continuăm să respectăm armistițiul umanitar. Nu a existat un raid aerian, în pofida tirurilor de rachetă", a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a armatei.

Aproximativ 20 de rachete au fost lansate în cursul nopții, la care armata israeliană a răspuns prin 'tiruri de artilerie țintite'.

Răspunzând favorabil unei solicitări a ONU, cabinetul de securitate israelian, care regrupează principalele ministere, a acceptat să prelungească până duminică la miezul nopții (21.00 GMT) armistițiul umanitare care a oferit sâmbătă un moment de răgaz populației din Gaza. Însă Hamas a refuzat de facto această prelungire, revendicându-și tiruri de rachetă.

Cabinetul de securitate urmează să se reunească din nou duminică, potrivit presei.

Operațiunea israeliană din Gaza, care urmărește să distrugă puterea militară a mișcării Hamas, a început la 8 iulie și a intrat în faza sa terestră nouă zile mai târziu. Cel puțin 1.000 de palestinieni, în mare majoritate civili, au fost uciși de atunci, potrivit serviciilor de ajutor palestiniene.

De partea israeliană, în afara celor 43 de soldați morți, doi civili au fost uciși de rachete, precum și un lucrător thailandez.

Mai multe articole despre:
Israel rachete tir rachete