MENIU

Gangster celebru, eliberat din închisoare la vârsta de 100 de ani

John „Sonny” Franzese, un „locotenent” al familiei de crimă organizată Colombo, a fost eliberat vineri la vârsta de 100 de ani dintr-un spital penitenciar din Massachusetts, terminându-și mandatul ca cel mai vechi deținut într-o închisoare federală americană.

Franzese a fost închis și eliberat cea mai mare parte din viața sa adultă, fiind eliberat de Biroul de închisori din S.U.A. de cel puțin șase ori, conform Newsday, citat de Reuters.

Cel mai recent, gangsterul a fost încarcerat la vârsta de 93 de ani în anul 2010, pentru implicare în spălare de bani, în cadrul unor cluburi de striptease din New York.

Oficialii federali ai închisorii nu au putut fi contactați imediat pentru a-și confirma eliberarea sau detaliile cazierului judiciar, încă unul dintre cei opt fii ai săi, Michael Franzese, a confirmat pentru presa de peste ocean eliberarea sa.

Franzese a fost achitat în mai multe cazuri de crimă, acum mai multe decenii, dar a fost condamnat la 50 de ani de închisoare în 1967 pentru implicarea sa într-o conspirație de jaf al unor bănci.

Franzese a fost eliberat cu mult înainte de a finaliza termenul complet în acest caz. Când a fost anunțată sentința de jumătate de secol, soția lui Franzese, Cristina, a declarat pentru New York Daily News:

„Aș fi surprinsă dacă nu ajunge la vârsta de 100 de ani. Acest om poate face închisoare și stând în cap."